kisiel96 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam... Tak się zastanawiam: czy jest jakakolwiek różnica (odczuwalna) podczas pracy, gdy ma się zainstalowane 2 kości w Dual Channel niż, gdy miałoby się tyle pamięci w jednej kości? Noo oprócz tego, że będę miał zajęty jeden a nie dwa sloty ramu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Jakbys troszke poczytal, zamiast pisac tworzyc kolejny watek na ten temat, to wiedzialbys ze jest roznica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) No w sumie ciekawe jak duza jest roznica? Zauwazalna? Troche o tym czytalem, ale przewaznie sa to minimalne roznice w kodowaniu video czy grach, w syntetykach wieksze. Zobacz moj konfig, mam 3x1GB + 1x2GB, zyskam jakos znaczaco na wydajnosci majac 2x2GB? Swoja sprawa dziwne, ze CPU-Z podaje mi: Dual Symetric. Jak to mozliwe? Edytowane 6 Listopada 2010 przez zgf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Jakbys troszke poczytal, zamiast pisac tworzyc kolejny watek na ten temat, to wiedzialbys ze jest roznica... Noo to może powiesz mi co poczytać? Bo w tym temacie: Pamięci Ram - Baza Tematów - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne jakoś nie widzę nic co mogło by mieć związek z technologiami Dual i Triple Channel i różnic związanych z tym... Na forum jest dział o pamięci RAM, więc napisałem w nim wątek z prośbą o podzielenie się wiedzą na ten temat ze mną... Edytowane 6 Listopada 2010 przez kisiel96 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 A skad Ty wytrzasnales ten triple channel?? :| Jak myslisz jest roznica gdy pamiec dziala na 64 bitach czy lepiej jak zapierdziela na 128 bitach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...