Skocz do zawartości
kisiel96

2x2GB vs 4GB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam... Tak się zastanawiam: czy jest jakakolwiek różnica (odczuwalna) podczas pracy, gdy ma się zainstalowane 2 kości w Dual Channel niż, gdy miałoby się tyle pamięci w jednej kości? Noo oprócz tego, że będę miał zajęty jeden a nie dwa sloty ramu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w sumie ciekawe jak duza jest roznica? Zauwazalna?

Troche o tym czytalem, ale przewaznie sa to minimalne roznice w kodowaniu video czy grach, w syntetykach wieksze.

Zobacz moj konfig, mam 3x1GB + 1x2GB, zyskam jakos znaczaco na wydajnosci majac 2x2GB?

Swoja sprawa dziwne, ze CPU-Z podaje mi: Dual Symetric. Jak to mozliwe?

Edytowane przez zgf1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 6.11.2010 o 16:19, jonathan napisał(a):

Jakbys troszke poczytal, zamiast pisac tworzyc kolejny watek na ten temat, to wiedzialbys ze jest roznica...

Noo to może powiesz mi co poczytać? Bo w tym temacie: Pamięci Ram - Baza Tematów - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne jakoś nie widzę nic co mogło by mieć związek z technologiami Dual i Triple Channel i różnic związanych z tym... Na forum jest dział o pamięci RAM, więc napisałem w nim wątek z prośbą o podzielenie się wiedzą na ten temat ze mną... Edytowane przez kisiel96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi