Skocz do zawartości
Kominiara

Problem z dzwiekiem :-(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z dzwiekiem w sluchawkach. Kompa mam podlaczonego do wzmacniacza i do sluchawek. I na glosnikack gra jak trzeba, a w sluchawkach cisza. Probowalem roznych sterow ( oryginalne, YouP-PAX), probowalem kombinowac z ustawieniami i nic. Wczesniej jak mialem WIN XP PL to wszystko gralo dobrze. Teraz mam WIN XP EN i taka jazda...Karta to SBLive... :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchawki ida na wyjscie sluchawkowe, a wzmacniacz na...inne dzialajace. Pod polska winda XP nie bylo problemu. Nie wiem gdzie sprawdzic czy wszystkie wyjscia sa pozalaczane, moze tutaj lezy problem...Wrzucalem we wszystkie i na jednym byl dzwiek, ale bardzo slabo slyszalny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal Creative Surround Mixer i sprawdź, czy przypadkiem nie jest wyjście słuchawkowe wyciszone lub ustawiona głośność nie jest na minimum. Tam też możesz potestować które kanały są aktywne. Prawdopodobnie musisz wybrać 4 głośniki lub Headphones (chyba tak jakoś :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm...Troche szkoda ustawiac na 4 glosniki, bo mam kino 5.1 i az grzech nie wykorzystywac...przelaczac co chwile tez bedzie nieciekawie...Najgorsze jest to ze pod winda xp PL wszystko gralo jak trzeba... Zostaje pewnie kupno rozgaleziacza lub instalacja windy xp PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...