tomboy Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Kupilem Athlona AXDA1700dlt3c 927xxxx260205 jiuhb0308rpaw, ale troche mnie martwi jego temp. Na nominalnych ustawieniach ma 42 w idle i 45 w stresie. Czy to nie za duzo jak na ten procek? Moj cooler to Spire Falconrock, pasta to Spire Fanner 420 (przewodnosc cieplna >7,5W/m*k). Na tym samym zestawie Thunderbird 1000 mial 32-39, myslalem wiec ze ten t-bred powinien sie mniej grzac :( Pytam sie bo jak jest cos z nim nie tak to moze mi sie jeszcze go uda wymienic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 45 w stresie to jeszcze nie tragedia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Nie wiem czy wiecie ale dlt3c wydziela więcej ciepła niż dut3c :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Nie wiem czy wiecie ale dlt3c wydziela więcej ciepła niż dut3c :D no nie wiem, wydaje mi sie to nieprawdziwe, w koncu dlt ma nizsze v-core ale sam sptrawdzalem 3 procki (DUT,DUT i DLT) bez oc najchlodniejszy byl DLT ale najbardziej sie grzal przy oc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 45 w stresie to jeszcze nie tragedia. Nie tragedia ale czy po podkreceniu czasem temp nie bedzie tragiczna? Na razie nie moge tego sprawdzic bo moja plyta nie obsluguje t-bredow i tylko na tej czestotliwosci sie uruchamia. N allegro koles pisal ze przy podkreceniu na 2400+ temp mial 36-45 stopni i to minie troche zmartwiło :( A jakie maciew temp na default i po oc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Jakie Vcore pokazuje bios?? Skoro mowisz ze twoja plyta nie obsluguje T-bredow to moze zle odczytuje zapotrzebowanie proca na V, i daje za wysokie napiecie, stad ta temperatura? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Vcore ustwiony mam na default, w biosie pokazuje 1,5 a zmierzony to 1,47, takze to nie kwestia napiecia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 A porownywales organoleptycznie temp. radiatora do tej gdy miales thunderbirda?? Jesli pamietasz tamtą ;) Moze poprostu błędy w odczycie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 nie pamietam dobrze tej temp t-birda ale po dotknieciu do radiatora teraz wydaje sie byc cieplejszy niz kiedys ;) A czy teoretycznie t-bred powinien byc chlodniejszy od T-birda? I czy reklamowac procesor, czy po porostu nie ma sie czym przejmowac? temp w obudowie to 34stopnie bo wczesniej nie napisalem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 nie wiem czy ktos uwzgledni taka reklamacje odnosnie temperatury.... btw u mnie troche mniej. ale na wyzszym vcore - 1.65V a po kreceniu na 190x11@1,88V temp do ok.82*C wzrosla :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jey45 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 jak mozesz w biosie obniz taktowanie procka ale jak podkrecisz to wzrosnie pewnie do 52C - 56C ale znam wiele osob u ktorych AXP1800+ trzyma 52-55C normalnie bez niczego :D wiec nie lękaj sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 jak mozesz w biosie obniz taktowanie procka ale jak podkrecisz to wzrosnie pewnie do 52C - 56C ale znam wiele osob u ktorych AXP1800+ trzyma 52-55C normalnie bez niczego :D wiec nie lękaj sie No mnie AXP1700@2000 trzyma poniżej 50*C (i to palomino), bo na tyle mam alarm ustawiony w biosie i jeszcze nigdy go nie słyszałem...a cooler mam ten sam co Tomboy, czyli Spire Falcon Rock II, tyle, że ten starszy 2900RPM, nie 2500RPM, i w otwartej budzie...temp. idle 37*C, stress gry 45, CPU burn 48-49*C Tomboy, może Ci się że tak powiem "źle posmarowało" (za grubo) ? Masz CS? Temp. i tak spoko, ale nie wiadomo, co będzie po OC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 nie wiem czy ktos uwzgledni taka reklamacje odnosnie temperatury.... btw u mnie troche mniej. ale na wyzszym vcore - 1.65V a po kreceniu na 190x11@1,88V temp do ok.82*C wzrosla :twisted: Przy takiej temperaturce powinieneś mieć już zwis pewny na 100% :lol: Ja mam przy 72 stopni, ale za to jakie Vcore :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Za duzo, ja na swoim T-bredzie A0 (wiem, wiem - lipa) mialem na standardach (1,5 V i 1466 MHZ) kolo 35C (fakt byla wtedy zima i w pokoju tez cieplo nie bylo) teraz (140x 12.5, 1.7 V) i max temp przy CPU Burnie mam 45 C, wiatrak - Volcano 7 (bez plusa :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 jak mozesz w biosie obniz taktowanie procka ale jak podkrecisz to wzrosnie pewnie do 52C - 56C ale znam wiele osob u ktorych AXP1800+ trzyma 52-55C normalnie bez niczego :D wiec nie lękaj sie Obnizyc raczej nie moge bo na nominalnych jedzie ustawieniach i to nie Athlon 1800+ tylko 1700+ No mnie AXP1700@2000 trzyma poniżej 50*C (i to palomino), bo na tyle mam alarm ustawiony w biosie i jeszcze nigdy go nie słyszałem...a cooler mam ten sam co Tomboy, czyli Spire Falcon Rock II, tyle, że ten starszy 2900RPM, nie 2500RPM, i w otwartej budzie...temp. idle 37*C, stress gry 45, CPU burn 48-49*C Tomboy, może Ci się że tak powiem "źle posmarowało" (za grubo) ? Masz CS? Jam mam Spire Falconrock I a nie II i on powinien byc wydajniejszy (ponad 3500CFM) Przy otwartej budzie mam 36-40 w nocy przy otwartym balkonie (dzis sprawdzilem). Za grubo raczej nie posmarowalem jak juz to za cienko ;) ale wydaje mi sie ze w sam raz. Cs'a zdjełem bo mi sie chyba nie stykal rdzen z radiatorem i wogole sie grzal ;) Za duzo, ja na swoim T-bredzie A0 (wiem, wiem - lipa) mialem na standardach (1,5 V i 1466 MHZ) kolo 35C (fakt byla wtedy zima i w pokoju tez cieplo nie bylo) teraz (140x 12.5, 1.7 V) i max temp przy CPU Burnie mam 45 C, wiatrak - Volcano 7 (bez plusa ) hmm moze wiatrak cos slabo mi dziala :?: pokombinuje zaloze jesazcze raz starego t-birda i porownam jeszcze raz temperaturki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 nie wiem czy ktos uwzgledni taka reklamacje odnosnie temperatury.... btw u mnie troche mniej. ale na wyzszym vcore - 1.65V a po kreceniu na 190x11@1,88V temp do ok.82*C wzrosla :twisted: Przy takiej temperaturce powinieneś mieć już zwis pewny na 100% :lol: Ja mam przy 72 stopni, ale za to jakie Vcore :D dlaczego zwis pewny??? AMD daje gwarancje stabilnosci do 90*C a trwale uszkodzenie rdzenia nastepuje przy 130*C :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...