Skocz do zawartości
Kszysiu

Problem z Internetem w sieci lan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zrobiliśmy sobie dziś LAN party z kolegami. kiedy chcieliśmy wbić na jakiś serwer internetowy np SAMP to wszystkim działa normalnie (czy na xp czy na win 7) a mi strasznie laguje... po wyłączałem wszystkie programy itd. niby ping pokazuje niski (60) ale oni widzą od razu co ja robię a ja widzę to co oni robią u siebie po nawet 10 sekundach i więcej... A w cs'ie jak próbuje się połączyć to mam ping i nawet po 500 i ciągle gubię pakiety...;/ komp mam najlepszy z tych wszystkich. Router to jakiś tani tp link. net neostrada 1mb. Zamienianie kabli testowane, inne porty w routerze też. a co lepsze przy Serwerze lokalnym wszystko jest dobrze.

dodam też że u siebie w domu (net 1mb neo, livebox) jest wszystko dobrze). Podaje swoją konfiguracje na wszelki wypadek:

Proc E6320 (OC 2.8ghz)

Płyta główna P35-DS3L

2gb goodram

x1950pro

Proszę o szybką odpowiedz.

pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie byłem, ale nie zależnie od tego czy ktoś siedział w necie czy coś (wszystkie gg, updatery itd były wszędzie powyłączane) nie zależnie od portu do którego byłem podłączony zawsze działo to się tylko mi... wszyscy mieli zawsze git tylko ja nie... potem (około 2-3 rano uspokoił mi się ping w gta:samp ale i tak miałem około 200 kiedy oni mieli po 20-40) a cs działał nadal źle. co najciekawsze miałem wrażenie że mój komputer źle odbiera dane.. bo np. jak graliśmy w tego gta:samp to jak ja się ruszyłem to u nich te ruchy "wykonywały się" od razu, ale jak oni się ruszyli to u mnie dopiero to się działo po kilku sek - cały czas było równe opóźnienie gdzieś z 10 sekund... mimo że gdy pingowałem serwery (nawet przy użyciu "ping" w cmd) były pingi git. net chodził ciągle bdb i w ogóle... Mam teoretycznie na kompie jeszcze sterownik CFOSspeed, ale u mnie w domu działa z tym bardzo dobrze. wątpie żeby to była jego wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi