Vennor Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) WGRealms 2, wysokich lotów modyfikacja DN3D, podejmuje historię Duke'a Nukema gdzieś po wydarzeniach z oryginału, kiedy to okręt kosmiczny, którym podróżuje bohater, ulega awarii, a jego pasażer wskutek surrealistycznego incydentu zostaje przeniesiony do innego świata. W krainie tej kuriozalnej technologia miesza się z magyją, a ludzie przeżywają oblężenie maszkar w piekle zrodzonych. Persona, która utrzymuje, że uratowała Duke'a, proponuje mu układ: powrót to domu w zamian za pomoc w zmiażdżeniu adwersarzy. Nie trzeba długo się zastanawiać, by zrozumieć, że Książę z chęcią przystaje na taką propozycję. Mod to specyficzny, wprowadzający elementy z gier takich jak Hexen, Quake czy Doom, unikatowe przedmioty, świeże tekstury, nowatorskie rozwiązania w mechanice, nowych przeciwników i zabawki pomagające w ich eliminacji. Fantastyczny nastrój, rozległe poziomy, fenomenalna muzyka, garść zagadek, stare dobre sekrety i wysoki poziom trudności - oto dlaczego warto na WGRealms 2 zwrócić uwagę. Szczególnie teraz, kiedy komercja wyklucza produkcję takich gier. WGR2 nie wymaga oryginalnego DN3D do zabawy. W zamyśle jest trylogią, z której dotychczas wydano pierwszy epizod. Ja dopiero zacząłem, ale wyjść z podziwu nie mogę. Przeszedłem. Cudo!Oficjalna stronaModDBhttp-~~-//www.youtube.com/watch?v=b_upc6pv69o Edytowane 15 Listopada 2010 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 (edytowane) WGRealms 2, wciąż aktualizowane, zyskało od czasu poprzedniego posta trzy nowe epizody, które najwyraźniej traktować należy jako dodatki, a nie element głównej ścieżki... fabularnej. Są to: dostosowane do części drugiej poziomy z WGRealms, Castle Demonhorn - kampania pozwalająca odblokować alternatywnego bohatera, Jedrika - oraz Chaos Realms. Ponadto kolejne epizody będą obsługiwały TROR z najnowszej wersji EDuke32, co pozwoli na... (Werble!) Budowanie i pokazywanie pomieszczeń nad pomieszczeniami w silniku BUILD, co dotychczas było nieosiągalne. Strona główna została opuszczona, natomiast kanałem łączności między twórcami a graczami stała się strona projektu na ModDB. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=kgeMqBeMDxQ Edytowane 9 Października 2011 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...