Skocz do zawartości
Vennor

WGRealms 2

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

WGRealms 2, wysokich lotów modyfikacja DN3D, podejmuje historię Duke'a Nukema gdzieś po wydarzeniach z oryginału, kiedy to okręt kosmiczny, którym podróżuje bohater, ulega awarii, a jego pasażer wskutek surrealistycznego incydentu zostaje przeniesiony do innego świata. W krainie tej kuriozalnej technologia miesza się z magyją, a ludzie przeżywają oblężenie maszkar w piekle zrodzonych. Persona, która utrzymuje, że uratowała Duke'a, proponuje mu układ: powrót to domu w zamian za pomoc w zmiażdżeniu adwersarzy. Nie trzeba długo się zastanawiać, by zrozumieć, że Książę z chęcią przystaje na taką propozycję.

Mod to specyficzny, wprowadzający elementy z gier takich jak Hexen, Quake czy Doom, unikatowe przedmioty, świeże tekstury, nowatorskie rozwiązania w mechanice, nowych przeciwników i zabawki pomagające w ich eliminacji. Fantastyczny nastrój, rozległe poziomy, fenomenalna muzyka, garść zagadek, stare dobre sekrety i wysoki poziom trudności - oto dlaczego warto na WGRealms 2 zwrócić uwagę. Szczególnie teraz, kiedy komercja wyklucza produkcję takich gier.

WGR2 nie wymaga oryginalnego DN3D do zabawy. W zamyśle jest trylogią, z której dotychczas wydano pierwszy epizod. Ja dopiero zacząłem, ale wyjść z podziwu nie mogę. Przeszedłem. Cudo!

Oficjalna strona
ModDB

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=b_upc6pv69o

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WGRealms 2, wciąż aktualizowane, zyskało od czasu poprzedniego posta trzy nowe epizody, które najwyraźniej traktować należy jako dodatki, a nie element głównej ścieżki... fabularnej. Są to: dostosowane do części drugiej poziomy z WGRealms, Castle Demonhorn - kampania pozwalająca odblokować alternatywnego bohatera, Jedrika - oraz Chaos Realms.

Ponadto kolejne epizody będą obsługiwały TROR z najnowszej wersji EDuke32, co pozwoli na... (Werble!) Budowanie i pokazywanie pomieszczeń nad pomieszczeniami w silniku BUILD, co dotychczas było nieosiągalne.

Strona główna została opuszczona, natomiast kanałem łączności między twórcami a graczami stała się strona projektu na ModDB.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=kgeMqBeMDxQ

Edytowane przez Vennor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi