Fokus_90 Opublikowano 15 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2010 Witam. Jako, że jestem laikiem w temacie słuchawek czytałem trochę o słuchawkach (które planuję kupić) ale dopiero niedawno przyszło mi do głowy, że mam zaledwie kartę dźwiękową Realtek ALC272(Laptop). Nie mam zamiaru kupować mega wypaśonych słuchawek, a takie, w których dźwięk będzie (jak dla mnie, zwykłego szarego użytkownika) na bardzo dobrym poziomie. Czyli coś innego od zwykłych tanich(15zł) dousznych słuchawek "noname". Cena słuchawek to tak do 100zł. I myślałem o Sennheiser HD 202. Czy moja karta dźwiękowa nie będzie jakąś szczególną przeszkodą dla osiągnięcia przyzwoitego dźwięku na takich słuchawkach? Może lepiej sobie odpuścić i kupić coś tańszego? Możecie ewentualnie polecić jakieś fajne słuchawki do kompa(muzyka, filmy, gry)? Myślałem też o Creative Fatality Gaming tylko, że miktofon nie szczególnie mi potrzebny. Co myślicie? Dzięki za wszelkie odpowiedzi. :) Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 16 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2010 Myślimy, że powinieneś zajrzeć do przyklejonego tematu o słuchawkach, gdzie ten temat wielokrotnie już się przewijał. Oba typy które podałeś do najlepszych nie należą, a szczególnie przestrzegam przed HD202, które są zwyczajnie straszne i to raczej one będą przeszkodą dla dowolnej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...