PanEugeniuszZ Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam, Zajmuję się hodowlą ptaków i chciałbym mieć podgląd do klatek przez internet, kiedy nie ma mnie w gospodarstwie. Oświetlenie włącza i wyłącza automatycznie - wieczorem i w nocy panuje lekki półmrok. Oto moje pytania: 1. Czy moglibyście doradzić parametry kamery, żeby obraz był w miarę wyraźny szczególnie przy gorszym oświetleniu? 2. Czy konieczny jest ciągle włączony komputer żeby te kamerki obsługiwać, czy też może jest jakaś opcja (rodzaj kamery) żeby była podłączona bezpośredni do routera? 3. Jak wyglądałaby sprawa takiego okablowania. To są 3 oddzielne szopy. Czy musiałbym kable do każdej prowadzić czy też może jakoś bezprzewodowo? Wiem, że to brzmi jak pomysł chałupnika ale szczerze powiem nie stać mnie na profesjonalny system monitoringu/ Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam Eugeniusz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 1. Do tego potrzebna Ci prosta kamera przemyslowa 2. Sa kamerki z mozliwoscia bezposredniego podlaczenia do routera 3. Sa kamerki z interfejsem WiFi KAMERA Wifi ZEWNETRZNA 30m 60 diód - email, ftp (1311486277) - Aukcje internetowe Allegro HIT !!! Kamera IP kompaktowa WIFI Gwarancja F-VAT (1312620375) - Aukcje internetowe Allegro Tego jest naprawde sporo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanEugeniuszZ Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Aha! A jakieś rozwiązanie, żeby to samo robić przez stronkę typu Ustream albo justin.tv? Ponieważ podoba mi się dostępność i jakoś usług oferowana przez te serwisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Trochę na około by to wyszło i ogólnie bez sensu. Najprościej to by było przekierować adres na no-ip.org Wtedy wpisując w przeglądarce np. ptaki1.no-ip.org dostawał byś bezpośrednio obraz z kamerki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...