Skocz do zawartości
PanEugeniuszZ

Kamerki internetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zajmuję się hodowlą ptaków i chciałbym mieć podgląd do klatek przez internet, kiedy nie ma mnie w gospodarstwie. Oświetlenie włącza i wyłącza automatycznie - wieczorem i w nocy panuje lekki półmrok. Oto moje pytania:

1. Czy moglibyście doradzić parametry kamery, żeby obraz był w miarę wyraźny szczególnie przy gorszym oświetleniu?

2. Czy konieczny jest ciągle włączony komputer żeby te kamerki obsługiwać, czy też może jest jakaś opcja (rodzaj kamery) żeby była podłączona bezpośredni do routera?

3. Jak wyglądałaby sprawa takiego okablowania. To są 3 oddzielne szopy. Czy musiałbym kable do każdej prowadzić czy też może jakoś bezprzewodowo?

Wiem, że to brzmi jak pomysł chałupnika ale szczerze powiem nie stać mnie na profesjonalny system monitoringu/

Z góry dziękuję za odpowiedzi,

pozdrawiam Eugeniusz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Do tego potrzebna Ci prosta kamera przemyslowa

2. Sa kamerki z mozliwoscia bezposredniego podlaczenia do routera

3. Sa kamerki z interfejsem WiFi

KAMERA Wifi ZEWNETRZNA 30m 60 diód - email, ftp (1311486277) - Aukcje internetowe Allegro

HIT !!! Kamera IP kompaktowa WIFI Gwarancja F-VAT (1312620375) - Aukcje internetowe Allegro

Tego jest naprawde sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi