Mx_Fan Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Siemka, jestem tu nowy więc jeżeli coś będzie źle proszę o wyrozumiałość. Więc tak planuję kupić komputer Intel Xeon x3440 na chłodzeniu Zalman Flex + jakieś 2 wentyle do 50 złotych. Czytałem, że Silentium PC Zephyr 120 jest nie wydajny i głośny, więc szukam porady na forum jakie wentyle do ww chłodzenia. Jakby co podaje przyszłe MOBO : *GA-P55A-UD3 *OCZ ModXstream 600w Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulfisko Opublikowano 17 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2010 Enermax UCTB12, badz SilentiumPC SigmaEvo wystarcza. :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) ..nawet jeśli w przyszłości planujemy OC do ok. 3.8-4 GHz? (ja akurat mówię o i5 760). Słyszałem, że w przypadku wentylatorów na cooler ważne jest ciśnienie statyczne a nie CFM - niestety większość producentów nie podaje tego parametru :/ Edytowane 24 Listopada 2010 przez luko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Tak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luko Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 No właśnie ja odbieram za dwa dni, 2 szt. EVO na tego Zalmana.. ale nie wiem dlaczego, mam mieszane uczucia :) Nie mam informacji o jego ciśnieniu, a to w sumie jest istotne.. Enermax UCTB12 ma ciśnienie ok. 0.8 - dość niskie. Magma ma 1.4 i to jest ok, ale boję się, że dwie Magmy to byłby niezły huragan w obudowie :) ..poza tym Magmy są już droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...