Zawiedziona Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Witam. Mam netbooka hp z windowsem xp w którym nie mogę włączyć systemu. Kiedy pojawia się okienko do wpisywania hasło wszystko się ładuje po czym za chwile pojawia się komunikat wylogowywanie z sytemu i na nowo pojawia się okienko do wpisania hasła. Z wejściem przez konto administratora bez hasła dzieje się to samo, na trybie awaryjnym również. Jak mogę uruchomić netbooka żeby odzyskać z niego dane? I co może być przyczyną takiego stanu rzeczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) Podpiąć dysk pod zewnętrzną kieszeń i podłączyć do innego kompa. Ewentualnie spróbować naprawić system (nie wiem jak to się ma przez system na usb) bądź przywrócić. Albo podłączyć na pendrive'ie jakiegoś linuxa bootwalnego via usb/cd i zgrywać dane na inne pendrive'y. Edytowane 20 Listopada 2010 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawiedziona Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Czy można podłączyć dwa laptopy ze sobą i w jakiś sposób ściagnąć dane z netbooka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Niestety nie da się. Możliwe wyjścia podał Ci już Tony Soprano. A na przyszłość nie trzymać danych na tej samej partycji na której jest zainstalowany Windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawiedziona Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Dziękuje za odpowiedź. A na przyszłość nie trzymać danych na tej samej partycji na której jest zainstalowany Windows. Z tego błędu róznież wniosek już został wyciągnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2010 Najtaniej będzie ściągnąć bootowalnego linuxa i jak masz pendrive'a 4gb, czy 8gb to najważniejsze dane odzyskasz w jedną noc. Netbook pewnie miał 120GB z czego potrzebne pewnie koło 30-40. Da się zrobić. OT Ja pamiętam [bez bicia proszę] jak w podstawówce ktoś zdobył gta i dysponując 7 dyskietkami się ją kopiowało. Najpierw u właściciela potem na rowerach do jednego kumpla, drugiego, trzeciego, czwartego i z powrotem właściciel, druga partia gry (miała coś kolo 30mb chyba) i tak 3 razy :D eh to były czasy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...