Skocz do zawartości
scenix

Komputer + monitor - 3k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chce kupic caly zestawik (bez systemu/klawiatury/myszki) za ok. 3000zl. Przegladalem proponowane zestawy za 2350 oraz 2600 i mam pare pytan zwiazanych z nimi:

- jak duza jest roznica w wydajnosci kart Gainward GeForce GTX 460 768MB oraz Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC?

- w proponowanych zestawach na stronie jest plyta glowna DFI, na forum Gigabyte - zestawy na forum sa aktualniejsze?

Ogolnie potrzebuje komputer do programowania (50%), filmy (25%) i gry(25%). Dlatego tez zastanawiam sie nad doborem odpowiedniego monitora, bo interesuje mnie cos w okolicach 22 cali, ale fullHD wydaje mi sie troche przesadzona rozdzielczoscia w tym przypadku. Mysle ze odpowiednia bylaby rozdzielczosc 1680x1050. Czy w takim przypadku warto brac ta mocniejsza karte graficzna czy spokojnie wystarczy wersja z 786MB pamieci?

Proponowane zestawy sa bez obudowy. Jakie sa w miare ciche i tanie, zeby zmiescic sie tym budzecie 3tys?

Jeszcze mam pytanie zwiazane z cenami zestawow. Czy w grudniu beda one minimalnie tansze? Nie spieszy mi sie, dlatego moge poczekac ten tydzien jezeli bylby z tego jakis zysk.

Z gory dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Core i5-760 /2.8GHz, 8MB, LGA1156, BOX/			739 złDFI LanParty DK /intel P55/			                379 złZalman CNPS10X Performa			                        139 złGoodRam 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9			                230 złSamsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3			140 złMSI GeForce GTX 460 Cyclone OC 1GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/mHDMI	720 złSamsung SH-S223C SATA (black)			                90 złAntec NewSolution VSK-2000 (bez zasilacza)			199 złOCZ ModXStream Pro 500W		                                259 złBenq G2222HDL (16:9, FullHD, 5ms, DVI, LED)			515 zł

Pare pytan:

1. Zasilacz wystarczy czy zmienic na cos mocniejszego?

2. Myslalem nad troche tansza karta EVGA SC 768MB (ok 620zl) - pytanie czy bedzie sie dobrze sprawowac w rozdzielczosci 1920x1080?

3. Jakas alternatywna i dobra obudowa w podobnej cenie?

Ceny z esc.pl, niestety prawie codziennie ida w gore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi