Skocz do zawartości
Bagin100

Modernizacja starego komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem zaczerpnąć waszego zdania. Chce sprzedać xboxa 360 Elite Jasper 125GB, 1 pad, okablowanie, pudełeczko i przeznaczyć zysk na zakup części do PC. Konsolka ma ok 3 miesiące, jest w idealnym stanie. Jaką cenę mogę maksymalnie dostać za konsolkę? Planuję kupić kartę graficzną a jak karta graficzna to i zasilacz, 2GB ramu.

Mój obecny PC:

Procesor: Intel Pentium 4 531, 3000MHz

Płyta główna: Nie mam pojęcia :)

RAM: 1GB DDR SDRAM

Karta graficzna: ATI Radeon 9600

Zasilacz: (Ostatnio wymieniany) Jakiś no name 230v

Komputer ma być do gier tak aby uciągnął nowe gry w średnich/wysokich detalach. Mam mały monitorek 15" Co wymienić a co sprzedać. Jakieś konkretne aukcje na allegro? Może sprzedać cały i nie pakować się w AGP tylko już w PCI-E?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tu nie ma co za bardzo modernizować. Co najwyżej obudowę(o ile ma odpowiednią wentylacje), dysk i napęd DVD możesz zostawić( a i tak może być problem jeżeli oba są na ATA, ponieważ nowe płyty główne mają najczęściej możliwość podpięcia tylko jednego kabla). A karty na AGP(sensowne) już od dawna nie są produkowane.

Także polecam przejrzenie zestawów na ten miesiąc i ew. dostosowanie pod siebie.

Pozdrawiam

Edytowane przez DeathTomahawk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak. Sprzedać wszystko co można sprzedać i złożyć coś bardziej wydajnego.

Niestety ale w chwili obecnej, przeznaczenie kasy ze sprzedanego Xboxa i włożenie jej w modernizację aktualnego PC nie da Ci takiej samej jakości grafiki jaką daje xbox.

Musisz złożyć nowy zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi