860lacov Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Sam system włącza się dość szybko, ale niestety karta wifi oraz lan ładują się znacznie za długo (pojawienie się ikon na pasku zadań po prawej na dole) Do czasu, kiedy system nie załaduje kart/sterownika nie można włączyć żadnego programu. Menu start działa ok. Do folderów wchodzić można bez problemu, ale normalnie działać na komputerze się nie da. Próbowałem wyłączyć jakieś ciach!ły poprzez msconfig, ale nic się nie zmieniło. Wydaje mi się, że wcześniej tak nie było, ale nie potrafię dokładnie określić co zrobiłem (gdybym potrafił problemu by nie było) Proszę o pomoc w znalezieniu rozwiązania problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Wykonaj scandisk'a i defragmentację dysku systemowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Sprawdź na innym routerze, ja miałem ostatnio taki problem że zwieszony router blokował całkowicie rozruch systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 Co do defragmentacji to nie mam nic przeciw, ale system jest dość świeży więc to raczej inna kwestia. Poza tym po pojawieniu się pulpitu dysk nie pracuje więc powolne ładowanie musi byś spowodowane czymś innym. Co do routera to netbook może nawet nie być do niego podłączony. W pracy łączę się z wifi, a w domu zrobiłem sobie podłączenie ad-hoc, ale nawet bez podłączonego kabla. Podobno za pomocą bootvis można sprawdzić co jak długo się w systemie włącza, ale nie do końca ogarniam te wykresy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...