Skocz do zawartości
860lacov

Długie ładowanie kart sieciowych w eeePc 1015ped

Rekomendowane odpowiedzi

Sam system włącza się dość szybko, ale niestety karta wifi oraz lan ładują się znacznie za długo (pojawienie się ikon na pasku zadań po prawej na dole)

Do czasu, kiedy system nie załaduje kart/sterownika nie można włączyć żadnego programu. Menu start działa ok. Do folderów wchodzić można bez problemu, ale normalnie działać na komputerze się nie da.

Próbowałem wyłączyć jakieś ciach!ły poprzez msconfig, ale nic się nie zmieniło.

Wydaje mi się, że wcześniej tak nie było, ale nie potrafię dokładnie określić co zrobiłem (gdybym potrafił problemu by nie było)

Proszę o pomoc w znalezieniu rozwiązania problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do defragmentacji to nie mam nic przeciw, ale system jest dość świeży więc to raczej inna kwestia. Poza tym po pojawieniu się pulpitu dysk nie pracuje więc powolne ładowanie musi byś spowodowane czymś innym.

Co do routera to netbook może nawet nie być do niego podłączony. W pracy łączę się z wifi, a w domu zrobiłem sobie podłączenie ad-hoc, ale nawet bez podłączonego kabla.

Podobno za pomocą bootvis można sprawdzić co jak długo się w systemie włącza, ale nie do końca ogarniam te wykresy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi