Skocz do zawartości
Speedy Gonzalez

Nowy komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje kupić komputer głównie do gier za ok. 4 tysiące. Komponenty za ok.3,5 k plus monitor,myszka,klawiatura. Wszystko to wezmę na raty na esc.pl Chyba że radzicie inny sklep. Zamówię taki zestaw:

Procesor : Intel i5 760

Chłodzenie Procesora : Flex + Silentium Zephyr 120

Płyta Główna : MSI P55-GD65 MOA

RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ

Karta Graficzna : Gigabyte GeForce GTX 470 1280MB Super OC

Zasilacz: Seasonic S12II-620 620W 80 Plus Bronze

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3

Napęd : Samsung SH-223C SATA

Monitor:

LG W2240S-PN (16:9, 5ms, Full HD)

Obudowa:

Aerocool PGS Strike-X czarna (b/z)

Co o tym sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mogłeś sądzić że chodzi mi o monitor skoro już zostało wytłumaczone dlaczego warto go wybrać. Przecież wiadomo że chciałem żeby bardziej rozpisać się o GTX 460 i Seasonica 520W. Na innym forum radzą mi żeby wziąć GTX 470 bo jest sporo lepszy od 460, a ten nawet nie dorównuje mu po OC. 470 od Gigabyte jest cichsza i nie ciągnie tyle prądu co te od innych producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte GeForce GTX 470 1280MB Super OC - to świetna karta nie zmieniaj jej a tym bardziej nie na 460. jak juz zamieniac to na 570 ale nie wiem w jakiej cenie one beda i kiedy beda

Edytowane przez andrzejs82
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz to karty nie zmieniaj, ale nie ma sensu jej kupować jeśli będziesz musiał oszczędzać na monitorze.

GTX 460 w 1680x1050 w większości gier będzie dawał radę na wysokich detalach.

Premiera GTX 570 jest chyba w przyszłym tygodniu.

Edytowane przez andrew777
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest bardzo dobre rozwiązanie, a przecież tego i5 też musisz podkręcić. Tylko pytanie na czym masz oszczedzic by miec na xeona? Mozna na mobo i to tyle w mojej opinii, bo na PSU nie, na grafice nie bo to spory spadek chyba zeby 100 oszczedzil i kupil 6870 gdzies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką wziąć myszkę, klawiaturę, wentylator i kartę dźwiękową?

Będę musiał przekroczyć wyznaczony budżet bo muszę kupić głośniki do starego kompa. Czy za 200-300 zł. są jakieś przyzwoite? Na przykład 2.1, mogą być z większa ilością, pytanie czy będą w tym przedziale cenowym jakieś godne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi