Skocz do zawartości
Gość

Energooszczędna ati okolo 250zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam sie jaki kupić dwurdzeniowiec intela czy amd.Zapewne nie osiągne tego co

np mobilne celerony dual core okolo 1Wat ale może coś podobnego da sie kupić na stacjonarny

komputer?Komputer mam bardzo często włączony i nie jest zabardzo obciążony , głównie muzyka

i internet.Czasem zagram w coś wiec myśle o dwurdzeniowym.Do tego przydałą by sie jakaś energooszczedna

płyta.Obecnie mam na oku celerona DUAL-CORE E3300 ale nie wiem czy to dobry wybór.

Chciałbym żeby nieobciążony zestaw nie pobierał więcej jak 20Wat.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta do 200zł procesor tez max 200.Ten celeron jest po 160 na allegro

plyty tez nie sa drogie w sumie okolo 180.Zauwazylem ze ten celeron

ma niskie napiecie 0,85 w porownaniu z amd to o wiele mniej a wiec bedzie

i mniejsze zapotrzebowanie na energie.Narazie wybiore plyte z zintegrowaną

grafiką , ewentualnie pozniej dokupie jakąś grafike jak bede mial czas na gierki.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon II X2 235e AM3 BOX - 216 zł

Asrock N68C-S UCC - 140 zł

w techplanet.pl

Wersja na ubogo ale oszczędna, nowoczesna i obejdzie się bez allegro itp Nowy sprzęt z normalną gwarancją na 3 lata ;)

Na bogato zmienić mobo na Asrock 880GM-LE lub jeszcze lepiej Asrock 880GMH/USB3

Wszystko zależy jak rygorystyczne masz te fundusze, ale 880 byłoby bardzo dobrym wyjściem bo i gry nie są mu straszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon II X2 235e AM3 BOX - 216 zł

Asrock N68C-S UCC - 140 zł

w techplanet.pl

Wersja na ubogo ale oszczędna, nowoczesna i obejdzie się bez allegro itp Nowy sprzęt z normalną gwarancją na 3 lata ;)

Na bogato zmienić mobo na Asrock 880GM-LE lub jeszcze lepiej Asrock 880GMH/USB3

Wszystko zależy jak rygorystyczne masz te fundusze, ale 880 byłoby bardzo dobrym wyjściem bo i gry nie są mu straszne.

Wstępnie zdecydowałem sie na tego AMD Athlon II X2 235e i Asrock 880GM-LE.Ma on nizsze napiecie od celerona.

Czy ta karta grafiki obluguje niski pobór mocy po wyłączeniu monitora?Czesto wyłaczam monitor i slucham tylko

muzy wiec bez sensu by bylo zeby karta pobierala wtedy 30wat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Szukam jakiejś energooszczędnej ati.Ponoć ati ma ten system power play co obniża taktowanie.

Nie wiem jaką wybrać tak około 250zł.Ważne żeby była bez wiatraczka.Czasem w coś zagram.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi