Sas1993 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 (edytowane) Witajcie Mam mały problem z routerem netgear wgr614 v9 dokładniej mówiąc nie mogę się z nim połączyć aby go skonfigurować:( Wpisuje adresy takie jak w mau czy te które znalazłem w sieci i nic;/ Sterownika tez nie mogę zainstalować gdyż nie obsługuje mojego systemu (Windows Server 2008 R2 Standart)Pomóżcie Edytowane 11 Grudnia 2010 przez Sas1993 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 jakiego sterownika ? mozliwe ze probujesz sie zalogowac po wifi, podlacz kablem komputer i wtedy sprobuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sas1993 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 No właśnie podłączone jest wszystko jak należy czyli komp z routrem i router z kablem ethernetowym i za chama nie moge sie podłaczyc. KIedys tez tak mialem lecz zainstalowałem (chyba sterownik) który był na płytce i w tedy bezproblemowo wbiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zresetuj router i bez problemu powinieneś dostać się do strony konfiguracyjnej. Czy zmieniałeś coś w ustawieniach? Jaki masz teraz język w menu konfiguracyjnym? Nie trzeba instalować żadnych programów/sterowników/itp. Podłączenie przez kabel sieciowy to podstawa przy ustawieniach routera. Wpisujesz dobry adres w przeglądarce? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sas1993 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Tak router resetowalem 2 razy wpisuje kilka roznych adresów ktore mam w manu oraz tych ktore sa w necie ciagle wywala ze przekroczony limit czasu połączeniu.A jak sprawdzic ten jezyk konfiguracyjny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 nie masz internetu po polaczeniu sie kablem z routerem ? moze nie masz wlaczonego dhcp na karcie sieciowej, podaj ustawienia tcp/ip /screen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sas1993 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Znaczy tak podlaczam jak trzeba czyli kabale ethernetowy do routera i z routera kablem do mojej karty. Przed zmiana systemu dzialako jak trzeba ale z Xp emigorwalem na Serwer 2008 R2 i tu juz nie smiga. A te SS ma dac jak mam podlaczony kabel ethernet prosto do karty czy jak wszystko z routerem podlacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) moze nie masz zainstalowanej karty sieciowej screen z ustawien tcp/ip karty sieciowej gdy masz podlaczony kabel od sieciowki do routera i screen z cmd>ipconfig/all ( nie wiem czy to polecenie dziala na tym systemie ) no i sprawdz czy pala sie diody przy wtyczce kabla sieciowego od strony komputera Edytowane 14 Grudnia 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sas1993 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Diody sie swieca Edytowane 14 Grudnia 2010 przez Sas1993 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 ciekawi mnie skad masz w takim razie internet, na drugim screenie wejdz we wlasciwosci "protokol internetowy w wersji 4" czy probowales wejsc na strone routera z tego adresu ? http://10.0.10.1/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sas1993 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Jest tak jak podlacze prosto kabel ethernetowy do sieciówki to mi smiga wszystko jak nalezy lecz jak kabel ethernetowy podlacze do routera to juz nic nie ma.W protokol internetowy w wersji 4" mam wklepane w tej chwili swoje Ip maski itp itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) nie udzielasz prawidlowych odpowiedzi wiec nie licz na zadne, a ciagnac za jezyk nie bede Edytowane 15 Grudnia 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sas1993 Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 (edytowane) Próbowałem wejsc z adresu który podałes Na ss koncowka IP mi sie usunęła jak by co PROBLEM ROZWIĄZANY MUSIAŁEM USTAWIC POBIEZ IP AUTOMATYCZNIE ZANIM POLACZYLEM SIE Z ROUTREM. DZIEKUJE ZA POMOC Edytowane 16 Grudnia 2010 przez Sas1993 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2010 Powinieneś zacząć od tego, że zmieniałeś system i od tego czasu zaczęły się problemy z połączeniem internetowym. Wyklucza to winę routera i wtedy znacznie szybciej znaleźli byśmy rozwiązanie. Do każdego routera zaleca się konfigurację automatyczną we właściwościach protokołu TCP/IP (w win 7 i vista będzie to Ipv4). Dla netgearów strona konfiguracyjna to http://192.168.0.1. Domyślna nazwa użytkownika: admin, hasło: password. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...