Skocz do zawartości
Mujahideen

Problem z routerem DIR-300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Postanowiłem doinstalować drugi system operacyjny Windows XP na innej partycji, ponieważ używany przez mnie ma już ponad 3,5 roku, co odczuwam dość mocno i chciałem powoli przesiadać się na nowy. Łączę się z internetem przez router DIR-300 (internet kablowy, kabel z routera podłączony do karty sieciowej). Problemem jest to, że nie mam w ogóle internetu na świeżym Windowsie (na starym działa bez zarzutu). Próbowałem ręcznie skonfigurować adres IP, DNS, ale nic to nie daje. Podejrzewam, ze gdzieś trzeba coś kliknąć i ustawić, ale nie mam zielonego pojęcia co. Jako ciekawostkę dodam, że wejście w przeglądarce na adres http://192.168.0.1 kończy się komunikatem, że nie można odnaleźć serwera. Uaktualniłem sterowniki karty (Realtek RTL8168), zainstalowałem Service Pack 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. kupiłem nowy router i po podłączeniu go do komputera wyskakuja napis kabel Ethent nie jest prawidłowo podlączony sprawdż czy ruter jest włączony. W routerze dioda zasilania świeci się na zielono ,port w routerze pod który podpięty jest przewód do komputera świeci [2] bo tak podłączyłem w karcie sieciowej górna dioda świeci na zielono a dolna miga tak samo jak mam podłączony internet.karte sieciową mam Realtek RTL 8139/810x .Co może być przyczyną?W tych sprawach jestem trochę zielony i prosiłbym o poradę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi