Mujahideen Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 Witam, Postanowiłem doinstalować drugi system operacyjny Windows XP na innej partycji, ponieważ używany przez mnie ma już ponad 3,5 roku, co odczuwam dość mocno i chciałem powoli przesiadać się na nowy. Łączę się z internetem przez router DIR-300 (internet kablowy, kabel z routera podłączony do karty sieciowej). Problemem jest to, że nie mam w ogóle internetu na świeżym Windowsie (na starym działa bez zarzutu). Próbowałem ręcznie skonfigurować adres IP, DNS, ale nic to nie daje. Podejrzewam, ze gdzieś trzeba coś kliknąć i ustawić, ale nie mam zielonego pojęcia co. Jako ciekawostkę dodam, że wejście w przeglądarce na adres http://192.168.0.1 kończy się komunikatem, że nie można odnaleźć serwera. Uaktualniłem sterowniki karty (Realtek RTL8168), zainstalowałem Service Pack 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 we wlasciwosciach tcp/ip polaczenia sieciowego ustaw automatyczne pobieranie adresu nastepnie gdy juz pobierze adres, w stanie polaczenia bedzie napisane jaka jest brama domyslna i na ten adres wchodz przegladarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riko21 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Witam. kupiłem nowy router i po podłączeniu go do komputera wyskakuja napis kabel Ethent nie jest prawidłowo podlączony sprawdż czy ruter jest włączony. W routerze dioda zasilania świeci się na zielono ,port w routerze pod który podpięty jest przewód do komputera świeci [2] bo tak podłączyłem w karcie sieciowej górna dioda świeci na zielono a dolna miga tak samo jak mam podłączony internet.karte sieciową mam Realtek RTL 8139/810x .Co może być przyczyną?W tych sprawach jestem trochę zielony i prosiłbym o poradę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 nie zaszkodzi jak wykonasz czynnosci o ktorych pisalem wyzej, oprocz czesci z przegladarka poza tym co to za router, internet i jaki system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riko21 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 mam router d-link dir 300 internet z dialogu DSL 2 mega system operacyjny windows XP we wlasciwosciach tcp/ip polaczenia sieciowego mam automatyczne pobieranie adresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...