Skocz do zawartości
Khaladrim

Procesor do Football Managera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :-)

Przejdę od razu do konkretów - zamierzam sobie w niedługim czasie zmienić procka, bo mój leciwy C2D E6300@ 2,8 przy dzisiejszych.

Jako że jestem namiętnym graczem w FM staję przed dylematem co sobie sprawić. Czy przejść na AM3 i Phenoma X4 lub X6? Czy na płytę włożyć jakiegoś Q9450, 9550?

czy poczekać co pokaże Sandy Bridge i Bulldozer... Może jest na forum ktoś, kto ma jakieś porównanie ( np. z życia wzięte :-) ) czy sześć rdzeni da zauważalny zysk w wydajności w tej wspaniałej grywalnej bazie danych, czy lepiej zaopatrzyć się w jakiegoś czterojajowca od Intela ( nie musi być na S775, i1156 też wchodzi w grę )?

Myślałem o czymś takim:

AMD Phenom II X6 1090T BOX Black Edition + Asus M4A89GTD PRO + Mugen jako schładzacz.

jakieś sugestie co do sprzętu:-)?

Reszta sprzętu ( istotniejszego ) to HD 4870 + Corsair 620 HXEU + DFI na X48

Z góry dzięki za pomoc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli X4? Też początkowo się nad tym zastanawiałem, ale w sumie niewielka różnica w cenie ( coś koło 200zł z ogonkiem ) skłoniła mnie do skierowania uwagi na X6 ( już w necie można wyrwać teoretycznie za ok 750 zł ). Bo do Black Opsów czy innych Mass Effectów to masz rację że nie warto. A w FM-ie gdzie jest pełno tabelek, cyferek i innego bazodanowego czegoś tam, pomyślałem że te dwa dodatkowe rdzenie zrobią różnicę :-).[/size][/font]

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi