killingtime Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam, Kiedy warto zrobić modernizację zestawu? Czy po świętach w styczniu/lutym polecą ceny? Czy raczej nie patrzyć na to? Widzę po cenie obudowy CM 333, że poszła 20zł w górę. Obecnie posiadam: AMD Athlon 64 3700 San Diego Gigabyte GA-K8NF-9 v2 Goodram 1,5GB RAM Radeon x800 GTO Chieftec GPS-400AA-101 obudowa noname WDC WD2500KS-00MJB0 (232 GB) Chciałbym zainwestować w coś nowego, wydajniejszego: * obudowa - Cooler Master Elite 333 - 170zł * HDD : WD 1TB 64MB Cache Green - 225zł (z tematu o zestawach) * RAM: GoodRam 2x2GB 1333MHZ - 180 zł (z zestawu) * grafika zostaje narazie bez zmian. W niedalekiej przeszłości się tym zajmę. * Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL - 359zł - jakie minusy ma 64bitowy system? Chyba nie warto już wchodzić w 32bitowy. * płyta główna i procesor. Nie mam koncepcji. Wcześniej pracowałem głównie z AMD ale bez kultu. * zasilacz - uciągnie stary czy muszę zmieniać? Coś czuję, że muszę coś lepszego wsadzić. Może OCZ ModXStream Pro 600W. Cichy jest? Zastosowanie takiego zestawu to 90% praca biurowa, internet. Pozostałe 10% to rozrywka. Jakieś filmy. Może w końcu bym sobie odpalił jakieś GTA4 czy coś tam (po modernizacji karty oczywiście). Dzięki za sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pudeleczko Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 nie możesz zostawić starej obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Zasilacz może zostać. Jeśli nie masz zamiaru kupować przed świętami to wróć w styczniu. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 nie możesz zostawić starej obudowy?dosyć rozwalona jest, rozklekotała się, wpada w drgania. Ale teoretycznie mogę. Jeśli nie masz zamiaru kupować przed świętami to wróć w styczniu. mogę w styczniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...