Morfeusz Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Mam GAINWARDA gf4 MMX460 PRO 650 XP PP GS VIVO! :D Oryginalne taktowanie GPU 300 a pamiatkow 550 :D, mozliwe najwieksze taktowanie rdzenia to 375 a pamiatkow 700 (GPU chlodzony wentylem 6000 obr./min radiator z czystej miedzi, pamitki - radiatorki ALU.) przytych parametrach dziala stabilnie lecz niemoge juz dac wiecej MHz na GPU (program power strip) wiec taktowalem czestotliwosc przez bios karty i przy daniu nawet o 5MHZ wiecej GPU zwisy :( !! Niewiem dlaczego??? Co sadzicie o tym dziwnym przypadku! temp GPU niprzekracza 25C!!! Tak sie zastanawialem jak bym zmienil BIOS na inny moze by to pomoglo co sadzicie? :D Czekam na wasze opinie! :D Pozdrawiam! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Mam GAINWARDA gf4 MMX460 PRO 650 XP PP GS VIVO! :D Oryginalne taktowanie GPU 300 a pamiatkow 550 :D, mozliwe najwieksze taktowanie rdzenia to 375 a pamiatkow 700 (GPU chlodzony wentylem 6000 obr./min radiator z czystej miedzi, pamitki - radiatorki ALU.) przytych parametrach dziala stabilnie lecz niemoge juz dac wiecej MHz na GPU (program power strip) wiec taktowalem czestotliwosc przez bios karty i przy daniu nawet o 5MHZ wiecej GPU zwisy :( !! Niewiem dlaczego??? Co sadzicie o tym dziwnym przypadku! temp GPU niprzekracza 25C!!! Tak sie zastanawialem jak bym zmienil BIOS na inny moze by to pomoglo co sadzicie? :D Czekam na wasze opinie! :D Pozdrawiam! :) jak zmienisz napiecie rdzenia, to pojdzie i na 400 :> ja na gf4mxse mialem najwiecej gpu 360 i wiecej nie zdarzylem juz sprawdzic, bo to i tak nie mialo sensu, pamieci byly slabiutkie (nawet na 390 nie chodzily stabilnie), teraz sobie pracuje na Saphire i choc gpu jest stabilne przy 325 (z 250), to pamieci moga pracowac nawet na 570 (z 333) :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 NO ale bym prosil o dokladny opis jak podnies napiecie na rdzeniu karty grafiki bo na grafie jeszcze czegos takiego nie robilem! Pozdrawiam! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 NO ale bym prosil o dokladny opis jak podnies napiecie na rdzeniu karty grafiki bo na grafie jeszcze czegos takiego nie robilem! Pozdrawiam! :D musisz poszukac ;> (sorry, ale ja nie mam czasu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Jeżeli masz na karcie układ o oznaczeniu IRU3033 to możesz zrobić tego v-moda: http://www.vr-zone.com/guides/NVIDIA/MX440VMod/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 dzieki za link ale jak by mozna jeszcze troche po polsku do by bylo dobrze :D Pozdrawiam i czekam na wasze propozycje w tej sparwie!! ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...