Lateral Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Orientuje się ktoś skąd mogą pochodzić Icemat-y z tej aukcji: ICEMAT 2nd.EDITION Steelseries produkuje jeszcze podkładki pod tą nazwą? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2010 Pewnie jakieś "leżaki", aukcje z nowymi icematami 2nd pojawiają się regularnie, mimo że już dawno w sklepach nie da się go kupić. Steelseries ciągle produkuje te podkładki ale pod nazwą SteelPad Experience I-2 (inne logo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czr- Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Aerial, twój icemat to jest ta wersja 2nd edition? Ma wymiary 30x25 cm? Jak szybko ścierają się na niej ślizgacze? I jak ślizg? lepiej niż na szmaciance? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Tak 2nd. Wersja zwykła jest bardzo mała. Pisałem już o tej podkładce wiele razy, użyj wyszukiwarki. Co do ślizgaczy to dobre teflonowe ślizgacze (nie żadne naklejane taśmy), praktycznie się nie zużywają, przynajmniej nie przez kilka lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 A moglbys najlepiej jakims linkiem zdefiniowac dobre? Bo uzywalem roznych slizgaczy do MX518 i icemat zjadal je w kilka miesiecy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Np. te które mam firmowo na G9. W 518 są chyba takie same, o ile jest to nowsza wersja myszy (po lewej) http://h-2.abload.de/img/logiybu.jpg Inne to coś pokroju miceskatez albo hyperglides. Generalnie jakieś grube, a nie taśma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Uzywalem miceskatez i hyperglide tez sie kompletnie scieraja na icemacie po jakims czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 To dziwne bo u mnie oryginalne z g9 po roku wyglądają jak nowe. Może to kwestia czyszczenia podkładki i utrzymania warstwy silikonu. Tak jak na tym metalowym steelpadzie SX. Był kiedyś jakiś ten śmieszny preparat od steelpada do nakładania na podkładki, ale można użyć czegoś innego na bazie silikonu, np. kremu do rąk. Jakkolwiek śmiesznie to brzmi, to działa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ok to juz wiem skad roznica - ja nigdy zadnych smarowidel nie uzywalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Bez tego trochę ciężko się używa icemata, ślizgacze wydają dźwięk podobny do odgłosu rysowania gwoździem po tablicy. edit: Jeszcze sprostuję, bo się kilka osób pytało. Nie smarowałem podkładki żadnym kremem :) Wystarczy minimalna ilość, której normalnie używasz do rąk, akurat przypadkiem usiadłem do komputera, przetarłem ręką tradycyjnie icemata z kurzu, i okazało się że mysz chodzi znacznie lepiej, tak jak podczas długotrwałego użytkowania. W ten sposób to "odkryłem". Efekt utrzymuje się długo. Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 11 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2011 Icemat do laserów odpada, a szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terak Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Icemat do laserów odpada, a szkoda. co za bzdury icemat swietnie nadaje sie do laserow np do g9x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...