Skocz do zawartości
simens_123

Zestaw

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukaj sobie opinii o gotowych zestawach np z allegro na forum. Nie chce mi się pisać dziesiętny raz tego samego. To shit i tyle. Dostaniesz uber obudowę z plastyku, zasilacz który nie ma żadnych zapezpieczeń, tak lipną sprawność że najoszczędniejszy sprzęt generuje duuże rachunki i w dodatku pewnie po 2 latach spali Ci pół PC. Częsci to OEM, więc jak padnie Ci choćby dysk to musisz oddać całego PC'ta. Pewnie jest też plombowany, więc nawet odkurzyć go nie będziesz mógł (a w tej budzie to on się będzie gotował) bo stracisz gwarancje. itp itd

Napisz jakie zastosowania dla niego znajdziesz, jaką masz max rozdzielczość monitora itd a ogólnie to: MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Narazie proponuję:

Procesor : Intel Core i5 760 - 715 zł

Płyta Główna : Asus P7P55D - 415 zł

RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ x2- 164 zł

Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX 460 768MB - 594 zł

Zasilacz: Fractal Design Integra 500W - 210 zł

HDD : Samsung 1TB 32MB Cache F3 - 200 zł

Napęd : Samsung SH-223C SATA - 60 zł

Obudowa : Tacens PRIOR LIMITED EDITION - 139 zł

Razem : 2497 zł w morele.net

Jak coś to pytaj ;)

Edytowane przez Prolog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego dostałes trzy razy link do regulaminu. Jest krótki, prosimy abyś go przeczytał i dokładnie napisał to co autor poradnika sugeruje w temacie umieścić.

Skąt to ja nie wiem... A tutaj to chyba logiczne, że takie części są w gotowych zestawach. Producenci nawet nie biorą za to odpowiedzialności tylko przedawca. Dlatego radzimy kupić każdą część pod siebie, taką która jest warta swojej ceny, na która masz gwarancje i pełen support producenta. Co do AMD to po co skoro stać Cię na wydajniejszego Intela, jeśli jednak będziesz chciał to nie ma problemu, będzie taniej więc można dołożyć do grafiki. Narazie jednak podaj konieczne informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje mocnej jednostki do gier z nowych części, nie mam żadnych ze starego pc do wykorzystania mieszkam w Polsce obojętnie jaki sklep, monitor i wszystkie ciach!ły mam. Najlepiej 6 rdzeni od AMD 1T dysk jakaś grafa 1gb ddr5 ram GoodRam 2GB 1333MHZ x2 a resztę to mi musicie podpowiedzieć: obudowa,płyta główna, zasilacz i czy koniecznie musi być chłodzenie procesora przegrzeje sie??Tak do 2500zł i jak to jest z tymi taktowaniami AMD i Intel macie może jakiś przelicznik??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelicznik? Przecież to nonsens. Jak w ogóle można mówić że X musi mieć o y więcej MHz od Z żeby mieć te samą wydajność... Po to są testy by stwierdzać co jest wydajniejsze, a gier i różnego softu mamy tyle, że nie można nigdy jednoznacznie stwierdzić co jest wydajniejsze i o ile (co gra to inne wyniki, baa inny moment w grze i mogą się inaczej zachowywać). Kolejna sprawa to jeden ma L3, drugi nie, jeden ma 12MB, kolejny 6 a jeszcze inny tylko 2, pominę już architekturę, ale naprawdę taktowania to element dla mnie całkowicie "niewyznacznikowy". Tym bardziej że możesz je sam podnieść.

Pytasz, bo nie wiesz, ale jednocześnie naciskasz na 6 rdzeni. Czemu? Widziałeś choć jedną grę, w której 6 rdzeni jest wykorzystywane?

Chłodzenia BOX'owe (te dostarczane z produktem) są głośne i mało wydajne. Oczywiście pozwala na prace bo od tego jest, ale na pewno nie jest ciche (choć to w ogóle sprawa indywidualna).

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aleś się rozpisał. Rozumiem, że Twoim zdaniem za miesiąc będą gry zdolne wykorzystać 6 rdzeni? Fajnie xD Do dziś jest bodajże 12 gier z czego ~4 nadające się do gry, które wykorzystują do 4 rdzeni :P Popatrz naprawdę na testy.. Co do zestawu no to polecam to co napisałem wyżej. Jeśli wpadniesz na coś lepszego (co chance) to skonsultuj tutaj ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi