costi Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Sytuacja jest taka: mam postawiony RAID1 na obecnej plycie (2x500GB). Chce zmienic plyte z obecnego MSI na P5Q Pro (taki sam chipset i mostek poludniowy - P45 + ICH10R). Czy da sie przeniesc owy RAID1 bez utraty danych na dyskach, czy raczej najpierw musze je gdzies zgrac, a potem dopiero tworzyc RAID? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Ja przenosiłem RAID0. Jeżeli jest ten sam kontroler to bez problemu przejdzie. Pytanie czy miałeś RAID postawiony na kontrolerze z ICH10R czy na dodatkowym. Niektóre płyty mają dodatkowe kontrolery dysków również z funkcją RAID. np. moja P5K Premium ma oprócz ICH9R także jakiegoś JMicrona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 raid1 - lustro - na obu dyskach są te same dane - przy intelu jest bajka - możesz zresetować dyski do non-raid i tak bedą dzialac :) przenoś macierz - jak nie ruszy - robisz reset na non-raid a potem tworzysz macierz z istniejacego dysku - ale na 99% odpali (przerzucalem z ich8r na ich10r i nie bylo problemow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...