Skocz do zawartości
wysokocukrowy

17 cali za rozsądne pieniądze

Rekomendowane odpowiedzi

Długo się zbierałem i już ostatecznie postanowione - zmieniam lapka.

PROMOCJA Laptop Asus K72F K72 i3-370M 3GB 320 HDMI (1392961197) - Aukcje internetowe Allegro

Myślę o czymś takim. Lapek będzie używany nie-do-gier. Ważny duży ekran i zrywny procek.

Ten lapek kosztuje 2250zł i da sobie radę ze mną. Mógłbym dołożyć troszkę do wyraźnie lepszego sprzętu.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za ton :D

Oczywiście pytam.

RAM mi nie robi większej różnicy, o matrycy w ogóle nie pomyślałem. Dzięki za uwagę.

Apropos k72f

Witam.

Ten produkt K72f komputeropodobny , jak i inne wybryki AS-USed nie będa nigdy zaliczone do grona w jakkolwiek sposób użytecznych , no chyba że do wbijania plastikowych gwoździ w placek babuni .

Już tydzien pałuje sie z nowiutkim (nie " refurbished/reconditioned " ) k72f i3 350 6GB WIN7 64 i za h..a nie moge osiągnąć zadowalającej wydajności w Photoshopie CS4 . Gorzej , mam bezpośrednie porónanie ze staruchem Dell 640m na 945GM 2GB T5500 win 7 32 na którym to ten CS4 za..dala w porównaniu do K72F AS-USed .Tak , wyłączyłem open-GL w obu CS4 . Tak , wyłączyłęm zarządzanie energia gdzie sie tylko dało. Ram sie jeszcze nie skończył .

Oczywiście pomijam kestię sterowników których postawienie na tym nedoje.. złomie graniczy z cudem (łooo qrwa - co laptop to inne wyposażenie - szukaj se PID w mmc - i potem sterownika ) . Wypróbowane OS: WIN 7 32 , 64 , VISTA 32 kazdy ze stosownymi (o ile były) sterownkami lub instalacją w trybie zgodności . BIOS - po apdejcie .

A co mnie jeszcze wku... :

- cyklicznie powtarzające się "nie trybienie" klawiatury przy włączaniu - brak mozliwości wyboru OS

- niespodziewany brak detekcji różnych urządzeń USB

- zonk w postaci nieoczekiwanego wyłączenia się (ot tak - jeb, i restart) lub zwiechy , dziennik zdarzeń przed - pusty .

- jak to dłuuuugo startuje , ja pierd... , na wszystkich OS

TO jest kolejna kpina z klienta . Wczesniej widywałem padnięte płyty główne i kilka równie watpliwych laptopów "marki" ASUS(ed - sorry nie moge bez tego dopisku)

Co robić ? Wyp...olić ? A moze ten "wypasiony" BIOS ma jakieś sekretne ustawienia , tylko ja o niczym nie wiem . A moze coś jeszcze ? Żebym nie miał porównania to ten post by nie powstal. Niestety takowe mam - 4 lata starszy Dell z w.w. konfigiem . A już miałem kupić 1747 za te same pieniądze.

Niestety nie moge się powstrzymać przed powieleniem tego opisu . A zakup tego czegos zdecydowanie odradzam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi