golomb111 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Mianowicie dostałem dziś swoją TOYĘ :D i kurcze normalnie zapodaje te tarcze z zestawu :) pierwsza: przyszedł kumpel i zaczoł macac ją- ZŁamała sie :). Druga - zaczołem wycinac otwory na wiatrak- tak czadowo się stępiła że wyglkądała jak 10gr :D. Trzecia - Tne drugio otworek - odprysneła jak mucha :D. Noi zostały mi jeszce 4 :). Więc mam pytanie GDZIE można dostać jakieś ORYGINALNE tarcze od dremela ?? jakiś sklep internetowy ?? bo umnie nawsi nigdzie niema .. :oops: Z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 ja dodatkowe kupowalem w castoramie (Poznań) OT: pewnie fajnie jeb..derzylo, pamietam jak 2x umnie strzelilo w szybe wiec radze sie bawic (przynajmniej) w okularach ochronnych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabull the Conquerer Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 W castoramie najtaniej. Dremela 10 szt. około 32zł. Proxon 10 szt. 17zł. Albo możesz zamówić w jakimś dobrym sklepie z narzędziami. Ja używam tarcz proxona i jak narazie to jedną przypadkowo zdeptałem a reszta eksplodowała gdy była mniejsza niż 1gr. :twisted: Tnij delikatnie!!! a żadna tarcza nie pęknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Jaką prędkość obrotową ma TOYA? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 niby ma 33000tys. Choć tak naprawdę może z 15000 będzie - pozatym ma 6 biegów jaq zwylke używam 4 :) 5 już jest - ZA szybki :D max nie sprawdzałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 8O Ja nigdy nawet nie widziałem TOYI, bo mam urządzonko firmy TOPEX . Nie ma ono biegów tylko płynną regulacje 8000-18000 obrotów. A tak wogule to nie wiecie gdzie można dostać te tarczki w okolicach Rudy Śląskiej?? Byłem już w kilku sklepach ale nigdzie nie mieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Ja tarcze Dremela kupilem w Praktikerze, 20 tarcz za 29.90zl (jak dobrze pamietam). Tarcze nazywaja sie "Heavy Duty Cut-Off Wheel No.420" i musze przyznac ze tna bardzo dobrze. Na otwor w budzie na wentyl 90x90 poszla jedna tarczka...(zostala z niej 1-groszowka :)) A co do produktow TOYI to szkoda gadac...i niech mi ktos powie jakim cudem to spelnia normy Unii Europejskiej :roll: :lol: Na poczatku tarczek nie moglem znalezc bo..pomylily mi sie z papierem sciernym :lol: , potem w rkach polamalem dwie, trzecia rozpadle sie podczas montowania na szlifierce...czwarta prawie wbila sie w sciane...potem dalem sobie spokoj...8) Uzywanie tarczek TOYI grozi smiercia albo trwalym kalectwem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 A jakiego ty torwald masz klona dremela ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 świetne są tarczki dodatkowo wzmacniane włóknem szklanym. Maja średnicę trochę większą od tych zwykłych. Wytrzymują wiele więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 8O Ja nigdy nawet nie widziałem TOYI, bo mam urządzonko firmy TOPEX . Nie ma ono biegów tylko płynną regulacje 8000-18000 obrotów. A tak wogule to nie wiecie gdzie można dostać te tarczki w okolicach Rudy Śląskiej?? Byłem już w kilku sklepach ale nigdzie nie mieli. A wiec jak jush sie kiedys oglaszalem do zalatwienie tarczki o srednicy 40mm podwojnie zbrojone. Jedna taka pocialem cala obudowe i dziury na wiatraki i jeszcze jej troszke zostalo. Praktycznie nie ma sznas takiej zlamac przy pracy. Ich grubosc jest taka sama jak tych od TOYA lub troszke wieksza. Mam tesh do nich to trzymadelko - bo to oryginalne jest tak zrobione ze te podkladki nieustawiaja sie rowno i to wprowadza dodatkowe drgania - szczegolnie przy wiekszych obrotach. CEna i reszta na PRIV lub GG 2356643 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Najlepiej jest kupic tarcze od Dremela zbrojone 8 sztuk za 40 zł :( ale są zajebiste ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Najlepiej jest kupic tarcze od Dremela zbrojone 8 sztuk za 40 zł :( ale są zajebiste ...tu przyznam racje, sa dobre. u mnie po 48, praktiker. jednak na starej porzadnej niemieckiej obudowie za szybko zmieniaja nominal :P osobiscie wywalam jak juz nie wystaje poza metalowe mocowanie, jade do konca :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 tu przyznam racje, sa dobre. u mnie po 48, praktiker. jednak na starej porzadnej niemieckiej obudowie za szybko zmieniaja nominal :P osobiscie wywalam jak juz nie wystaje poza metalowe mocowanie, jade do konca :twisted: buhaha jakieś poniemieckie budy to się powinno pełnowymiarową kątówką ciąć a nie Dremelkiem :lol: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 buhaha jakieś poniemieckie budy to się powinno pełnowymiarową kątówką ciąć a nie Dremelkiem :lol: :wink::lol: zjechalem na niej jedna tarcze, nawet juz napoczeta. zniknela w oczach (mowa o zbrojonej dremela :P ). reszte dokonczylem pilka do metalu oraz przebijakiem i mlotkiem :twisted: oj, biedni sasiedzi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Ale te końcówki do grawewrowania - WYPASS ! normalnie niezłe są oraz te kamienie do szlifowania kantów szkła - tesh dobre - tarcze zamówiłem już od kolegi z forumte podwójnie zbrojone zobacze jak z tym będzie :) PS jak poleccie grawerować (speed,docisk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Ale te końcówki do grawewrowania - WYPASS ! normalnie niezłe są oraz te kamienie do szlifowania kantów szkła - tesh dobre - tarcze zamówiłem już od kolegi z forumte podwójnie zbrojone zobacze jak z tym będzie :) PS jak poleccie grawerować (speed,docisk). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 wez kawalek plexy/szkla i pocwicz. co Ci da ze ktos Ci powie 'srednio' ? :P nie masz punku odniesienia. pocwicz. aha, usun jednego posta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHuNaR Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 A nie wie ktos gdzie w Krakowie mozna dostac te zbrojone, dentystyczne czy inne do ciecia budy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 :arrow: praktiker, mooze castorama :) dentystyczne w sklepie z wyposazeniem dentystycznym :) najdrozsze >500pln :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Noi dostałem dzisiaj tarcze które zamówiłem od kolegi GiKeR'a. Tarcze są solidnie wykonane - zbrojone :) mają większą średnicę niż te toyi. Jeszce nie testowałem ale wyglądają ( i pewno są) solidne i pewne- próbowałem jedną taką złamac - nieudało mi sie :) . A taki sam test na tarczkach toyi - połamała sie jak CHIPS !. Słowem REWELACJA. POLECAM i jeszce raz dziękuje koledze Gikerowi za expresową wysyłkę i miły kontak via E-mail ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Polecam si ena przyszlosc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randal Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Tarcze można dostać w hurtowniach/sklepach z artykułami dentystycznymi/medycznymi. Ceny okolo 1.5 zlotego za zwykła do około 12 za zbrojone. Można tez tam dostać końcówki szlifierskie ale trzeba patrzeć na rozmiar mocowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Proponuje ci kupić wzmacniane Dremela 10sztuk koło 40zł. To jest całkiem tanio i tarczki bardzo przyzwoite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 A jakiej srednicy sa te dremela bo moje tarcze maja srednice 40mm i sa dotego korundowe i podwojnie zbrojone. Mysle ze takie 3 nawet powinny sie spisac lepiej od tych dremelowskich, bo tam owszem placisz za jakosc ale wiekszosc ceny to jest niestety marka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Niewiecie gdzie w Krakowie można kupić użądzenie Dremelopodobne?? Jak to się fachowo nazywa, bo trochę mi głupio było się pytać kolesia w OBI o "takie podobne do dremela" :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 narzedzie majsterkowicza, toya, szlifiereczka :wink: takich pytan bylo pelno ..... :? jedz do jakiegos praktikera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Niewiecie gdzie w Krakowie można kupić użądzenie Dremelopodobne?? Jak to się fachowo nazywa, bo trochę mi głupio było się pytać kolesia w OBI o "takie podobne do dremela" :D. najczestsza nazwa jaka spotkalem to "multiszlifierka". widzalem tez raz "narzedzie do majsterkowania". ogolnie w sklepach typu praktiker, castorama przejdz na dzial elektronarzedzi i przyjzyj sie wszystkiemu co ma ksztalt dremela i pisze na tym TOYA. a ostatnio nawet w auchan cos takiego widzialem za 60 zl, na dziale z narzedziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 W castoramie najtaniej. Dremela 10 szt. około 32zł. Proxon 10 szt. 17zł. Albo możesz zamówić w jakimś dobrym sklepie z narzędziami. Ja używam tarcz proxona i jak narazie to jedną przypadkowo zdeptałem a reszta eksplodowała gdy była mniejsza niż 1gr. :twisted: Tnij delikatnie!!! a żadna tarcza nie pęknie 8O ja tarcze oryginalne DREMELA zakupiłem za 23 zł za 20 szt. 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 8O ja tarcze oryginalne DREMELA zakupiłem za 23 zł za 20 szt. 8Otaniutko, tylko pewnie normalne, nie zbrojone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 23 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2003 chyba normalne... na bude kilka ich poszło... ale nie zdzieraja się szybko,,, te które były dodatkowe do zestawu poszyły w kilka sekund,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...