igi2 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Gdzie jest IP Access Lists w tym routerze? Od razu mówię chodzi mi oto, że mam kilka komputerów w sieci i che żeby tylko kilka z nich mogło się połączyć z internetem w tańszych i prostszych routerach była opcja IP/MAC Access Lists a tutaj tego brak. Jest co prawda taka opcja w zakładce Firewall>IP Based ACL, ale jak się do tego zabrać Może ktoś wie jak to skonfigurować, prosiłbym o pomoc. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Przypuszczam ze musisz to zrobic tak ze dodasz te komputery i pozwolisz im miec dostep do internetu, a potem dodasz regule ze wszystki inne IP nie moga miec dostepu. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igi2 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2011 Przypuszczam ze musisz to zrobic tak ze dodasz te komputery i pozwolisz im miec dostep do internetu, a potem dodasz regule ze wszystki inne IP nie moga miec dostepu. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Tak jest po wybraniu opcji 'Add New Rule': Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...