polucas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zauważyłem ze mam bardzo wysokie zużycie ram podczas gdy praktycznie nie mam wlaczonych zadnych programow. System opreacyjny to Windows 7 64-bit, sprzet na jakim go uzywam to laptop msi ge600 (4gb ramu ddr3). Komputer jest stosunkowo nowy, nie ma zadnych wirusow (uzywany przeze mnie antywirus to Comodo, od samego poczatku). Ewentualnie jesli ktos moze to niech wrzuci swoje screeny jak to wyglada u innych. Przy robieniu screenow mialem odpalonego skype'a, firefox'a, comodo antywir i painta ImageShack Album - 3 images Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicramer Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 (edytowane) Mi mój leciwy Acer 5720g też często przysparza problemów i to na 1 GB DDR2. PS ciesz się bo u mnie zawsze % użycia pamięci jest zawsze powyżej 70% Edytowane 16 Stycznia 2011 przez Nicramer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Co nadmiernie rezerwuje pamiec RAM bo na screenach nie widze nic dziwnego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polucas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 no wydaje mi sie ze 1.4gb ramu w uzyciu to bardzo duzo mimo ze nie mam nic odpalonego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 Przyzwyczaj się, tyle mogę powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 1.3GB pamieci "zuzyte" przy 4GB zainstalowanych to nic dziwnego. Windows 7 potrafi zarezerwowac nawet do 70% fizycznej pamieci dostepnej dla systemu. Po to wlasnie jest pamiec by z niej korzystac! I nic sie nie martw - jak jakas gra czy aplikacja bedzie potrzebowac wiecej niz jest dostepne go system upewni sie by pamiec ta sie znalazla. Opiekuje sie serwerami ESX ktore maja dostepne mniej niz 20% ze 128GB zainstalowanej pamieci i ciagle uwazane sa one za "niewykorzystane".. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polucas Opublikowano 16 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2011 ok w takim razie bardzo dziekuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...