NPC Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Już miałem wszystko ustalone co , gdzie i za ile kupić ale tu wydarzył się mały wypadek - spalił mi się zasilacz więc musiałem przedwcześnie kupić nowy :) Kupiłem OCZ StealthXStream 2 500W. Procesor już od dawna czeka - Intel Pentium Dual Core e6300 bardzo prosze mi nie sugerować sprzedarzy go i kupienia czegoś na AM3 bo "w s775" nie opłaca się już inwestować" :) Teraz musze tylko kupić płytę główną , RAM i kartę graficzną za max 1300 zł (oczywiście jeżeli 20 zł ma decydować o zauważalnej różnicy w wydajności to dorzucić moge...) Na razie myślę o czymś takim : Płyta główna - Płyta główna Gigabyte GA-EP45T-UD3LR Socket 775 - Socket 775 - ram.net.pl Najtańsza z P45 (zależy mi na tym bo czytałem , że P43 pozwala tylko na ograniczone O/C) RAM - Pamięć DDR3 Kingston 4GB PC1333 2x2GB CL7 HyperX. - DDR3 - ram.net.pl CL7 , a 1333 się podniesie :) Karta graficzna - dowolny GTX460 (każdy mieści się cenowo) lub Vertex Radeon HD6870 1GB DDR5/256b D/H/DP PCI-E - ATI - ram.net.pl , a może GTX560 ? (marzenia... ale jeszcze nic nie jest przesądzone z jego ceną , a sprzęt kupuje na przełomie stycznia i lutego) Taka jest moja koncepcja :) Oczywiście wszystko zamierzam podkęcić na maxa dlatego wacham się czy brać GTX460 czy Radeona HD6870 bo GTX się doskonale kręci , a Radeon cienutko bo jest już fabrycznie nieźle naciągnienty... Procesora też dla tego nie zmieniam bo z e6300 można na boxowym wykręcić 3,8 , a może i więcej ^^ Licze na Waszą nieocenioną pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zacznij od zmiany sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPC Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Wiedziałem , że ktoś to napisze :) Na pierwszym miejscu jest u mnie niestety cena... Na towar mogę czekać i miesiąc albo więcej ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 (edytowane) I czekać na realizację gwarancji miesiąc albo dłużej? W jakiej rozdzielczości grasz? Edytowane 18 Stycznia 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPC Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 1280x1024 ale to na pewno się niedługo zmieni dlatego chcę kartę z 1GB RAMu i 4GB RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Wiedziałem , że ktoś to napisze :) Na pierwszym miejscu jest u mnie niestety cena... Na towar mogę czekać i miesiąc albo więcej ^^ Mija miesiąc, jest 18 lutego 2011 roku. Już widzę uśmiech na twarzy zadowolonego klienta, który kupił sprzęt w najniższej cenie. Otwierasz paczkę, oglądasz fakturę. Wchodzi na net a tam 4GB ramu w Komputroniku kosztuje 100zł a w cenie najtańszego (bo liczy się cena) GTX460 nie ma problemu kupić GTX560 w lepszej wersji. Nie mówię, że tak muszą się kształtować ceny. Weź jednak też to pod uwagę. W tej branży normą są spadki cen oraz lepsze produkty w tej samej cenie. "Miesiąc lub więcej" może sprawić, że zabuliłeś za te graty jak za zboże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NPC Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 No trochę upłynie czasu zanim GTX560 będzie kosztował 700zł :) Jeżeli znasz sklep który jest bardziej ogarnięty , a cena ogólna tych 3 rzeczy będzie max 30 złoty wyższa to możesz mi go pokazać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...