darekelo Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 WItam, Mam problem, pytałem kilka osób, przeglądałem forum i nic! W pewnym momencie nagle wyłączył się monitor. Przy ponownym uruchomieniu bios zapikał raz długo i trzy razy krótko co wskazuje na problem karty graficznej. Wymieniłem kartę i nic! Wymieniłem ram i nic. Właczyłem kompa z podłączoną tylko kartą graficzną i jedną kostką ramu i nic. Nadal pika. Pozostaje płyta główna, ale nie chcę kupowac nowej bo nie wiem napewno czy jest zepsuta. Wygląda normalnie, żadnych śladów spalenia, nabrzmiałych kondensatorów itp. Zasilacz też w porzo. Pomóżcie proszę. Sprzęt: płyta Asus M2N4 - sli proc: Athlon 64 x2 3800+ Ram: kingston ddr2 2gbx2 grafa: MSI N430gt hdd: WD 1tb coś tam Monitor Samsung 2470HD Pozdrawiam Dariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 U mnie na mojej płycie występuje ten sam problem. Włożenie grafiki w drugi slot (od sli) chwilowo rozwiązało mój problem. Tyle ze u mnie czasami karta startowała w pierwszym slocie, a czasami bios zgłaszał identycznym ciągiem pisków ten sam błąd. Polecam sprawdzić ta metodę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekelo Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 sprawdziłem. W drugim slocie też nie działa! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ten "w porzo" zasilacz, to jaki? Żeby nie kupować nowej płyty, sprawdź na jakimś markowym... Jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie przetestować platformę na innym procesorze. Jeśli problem się nie naprawi, to dopiero wtedy trzeba będzie zastanowić się nad kupnem nowej płyty głównej. Sprawdź jeszcze dla pewności wszystkie wtyczki, podłączone do mobo i karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...