cemator Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam. Posiadam 2 karty grafiki - Asus Radeon 4850 i 4870. Chciałem je połączyć w crossfire, jednak moje płyta posiada 2 sloty PCI-E w odstepem jedna slotowym, co skutkowało gotowaniem się grafiki u górze nie ważne w jakiej konfiguracji. Dochodziło do momentu, że po 5 min gry na karcie zapalały się czerwone diody i przestawała dawać obraz ;/ Z racji tego zamówiłem już płytę z odstępem 2 slotów - będzie chłodniej. Ale zważywszy na fakt, że na obie grafiki nie posiadam gwarancji, chciałbym zbić nieco temperaturę i przy okazji podkręcić dość hardcorowo 4850 - chcę dobić do 800 na rdzeniu. Przeszkadza mi w tym temperatura nawet bez Crossfire, która sięga 95*C na rdzeniu i Pamięciach a to raczej nie zdrowo. Bojąc się żeby nie Padły chcę zakupic chłodzenia. No i tu mam 2 opcje. Albo kupie Accelero S1, albo accelero Xtreme 2900. I tu moje pytanie. Czy otwory wokół rdzenia karty są takie same w 4850 i 2900? Bo te dalsze to wiem że się nie zgadzają, ale to by się dopasowało :D No i mam też pytanie - które chłodzenie będzie lepiej chłodziło? Proszę o pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...