livorno Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam, Chcę sobie złożyć niewielki komputer HTPC. Obudowę z zasilaczem już mam i zastanawiam się nad resztą komponentów. Specyfikacja: Silverstone Sugo SST-SG07B 600W Black - link Do tego chciałbym płytę główną, która obsłuży Sandy Brige. Myślę nad tą: -Intel DH67CF (ClearFork) Sandy Bridge LGA 1155 USB 3.0 - link Co do procesora to zastanawiam się nad I5 2400 lub I5 2500K - pytanie tylko czy 2500K będzie można podkręcić ?? Słyszałem, że na tym chipsecie co jest oparta płyta główna przeze mnie wybrana nie będzie takiej możliwośći. Do tego proszę o sugestie dotyczące pamięci, chłodzenia procka itp. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pikko Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam. Tak na chipsecie H67 nie można zbytnio podkręcać. Więc jeśli nie będziesz kupował karty graficznej to może być ten i5 2400 lub 2500 ale bez K. Ramy Goodram albo kingston 2x2GB Cl9 okolo 180 zl na chłodzeniu zbytnio się nie znam ale myśle, że SilentiumPC Fortis będzie odpowiedni http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__3/id_produktu__3826/__Ch_odzenie_Procesora_SilentiumPC_Fortis/ 130zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 (edytowane) Niewielki? płyta itx? W takim razie najpierw musisz poszukać obudowy a później chłodzenia lub jednocześnie jednego u drugiego kierując się swoimi preferencjami. Napisałem przecież na początku że obudowę mam Silverstone Sugo SST-SG07B 600W Black. Co do wentylatora z postu nr 2 to jest on za duży zdecydowanie. Myślałem nad Scythe Ninja Mini ale nie ma ich w sprzedaży. :oops: Edytowane 31 Stycznia 2011 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
livorno Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2011 Napisałem przecież na początku że obudowę mam Silverstone Sugo SST-SG07B 600W Black. Co do wentylatora z postu nr 2 to jest on za duży zdecydowanie. Myślałem nad Scythe Ninja Mini ale nie ma ich w sprzedaży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...