Tomkierz Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Cześć, pare dni temu w laptopie mojej matki pojawił się bardzo dziwny problem. Otóż nagle przestał lecieć dźwięk z głośników. Po podłączeniu słuchawek wszystko było ok. Później przy próbach reinsatlacji sterowników dźwięk całkowicie przestał działać. Jednak najdziwniejsze jest to, że przy podłączeniu laptopa do stacji dokującej dźwięk jak najbardziej leci czy to z głośników podłączonych do stacji laptopa czy z tych wbudowanych. W statusie drivera od dźwięku (Sigma Tel High Definition Audio CODEC) wyświetla się taki komunikat - "status: driver is enabled but has not been started". Próbowałem chyba wszystkich opcji w panelu sterowania żeby w jakiś sposób uruchomić te wbudowane głośniki. Jeżeli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to byłbym wdzięczny. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 zobacz stan windows audio w uslugach ( services.msc ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomkierz Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2011 Wszedłem w services.msc i windows audio ma status Started. Zrestartowałem jeszcze usługe ale nic to nie dało. Najdziwniejsze jest to, że po podłączeniu lapka do stacji dokującej wszystko działa jak należy na wbudowanych w laptopa głośnikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 uruchom ubuntu live i zobacz czy problem wystepuje ? jezeli tak to na gware dziada jezeli nie to format c ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...