Skocz do zawartości
Nazwa

Padł Abit AN52 - jak dobrz wydać 600 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dawno dawno temu kupiłem Abit AN52 , Athlona 64 5000+, 2x1GB DDR2, grafika GF8600 Palit

Niestety płyta główna padła, mam do wydania 600zł i zastanawiam sie jak dobrze je wydać, kompa używam głównie do grania :)

Zastanawiam się czy kupić używaną płytę pod tego athlona co miałem a resztę kasy wydać na grafike np HD5750, czy taka karta pójdzie przyzwoicie z takim prockiem ?

Opcja nr 2

Kupić:

Procesor : AMD Athlon II X3 450 - 269 zł Płyta Główna : Gigabyte 770T-D3L - 225 zł RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 69 zł i przebidować jeszcze jakiś czas na tym palicie 8600 ?

Pomóżcie w rozterkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Klaus za szybką odpowiedź,

Rozum podpowiada mi to o czym ty pisałeś jednak serce rwie się do HD 5750.

Do sprzedania zostaje mi Athlona 64 5000+, 2x1GB DDR2 goodram , grafika GF8600 Palit wydaje mi sie że dostane za to około 280 zł czyli prawie styknie na HD4850 [ hmm w sumie 4850 ma prawie identyczną wydajność jak HD5750 hmm]

No dobra, czy ktoś wie ile straci na wydajnosci ten HD5750 z Athlona 64 5000+ ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz Mustang ATX-KY450W

Obecnie mam Abit AN52 , Athlona 64 5000+, 2x1GB DDR2, grafika GF8600 Palit - niestety płyta padła [ czasem ma problem z wykryciem procka, cały czas z wykryciem dysku a nawet jeśli system sie uruchomi to po chwili obraz zamarza, przez chwile udalo mi sie uruchomic everesta to na rdzeniach procka pokazywało ujemna temperature ...]

Mam 600zł do wydania, kompa głównie do grania.

Patrzyłem po allegro to za procka moze dostane okolo 100zł, ramy 80zł, palit 8600GT cos koło 100zł - to by byla kasa poza to 600zł, ale zdaje sobie sprawy ze nie bedzie łatwo sprzedac te ciach!ły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tańsza delta ma tylko wtyczkę 20-pin a nie 24-pin do mobo, nie ma wtyczek sata. Tańsza ma wentylator 8cm a druga 12cm. Zasilacz z 12cm wentylatorem łatwiej wyciszyć, pewnie jest cichszy domyślnie. Zastanawia mnie skąd tam się wzięła wtyczka pci-e...

Ta tańsza jest zdecydowanie starsza i na pewno warto dołożyć te par zyla do tej linkowanej przez andrew777

Popieram propozycję wyżej, możesz się próbować targować ze sprzedawcą, także o koszty wysyłki.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ale numer, kupiłem zasilacz z tej aukcji ktorą podał gregory, a tu dzis rano dzwoni sprzedająca że to pomyłka i ma w skrzynce coś takiego: ENlight Corporation. Model GPS-400 AB C i czy ma to wysyłać ???

co to w ogóle jest ?

dodam że kupuje:

Procesor : AMD Athlon II X3 450 - 269 zł Płyta Główna : Gigabyte 770T-D3L - 225 zł RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 69 zł i HD5750

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi