Skocz do zawartości
warn

powielanie dysków, robienie identycznej struktury dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś doradzić jak rozwiązać problem który narodził się po zakupie większego dysku mianowicie najpierw miałem 120GB teraz kupiłem 320 i chce zamienić, na pierwszym dysku, tym 120 miałem partycje recovery która była od zakupu gdy coś sie stało F9 kilka chwil i miałem przywrócony gotowy system ze wszystkim i teraz pytanie czy da się jakoś ją przenieść na nowy dysk tak by w nim podobnie dało się odzyskiwać system bez długotrwałego instalowania wszystkiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio robiłem dokładnie taką samą czynność w notebooku mojej dziewczyny - był dysk 160GB - wymiana na 640GB ale chciałem zrobić tak, żeby wszystko pozostało identycznie jak na starym dysku razem z partycją Recovery oraz pozostałymi ukrytymi od Della. Cały problem rozwiązuje Acronis True Image (oczywiście jest to program płatny). Podpiąłem oba dyski pod kompa stacjonarnego i wszystko poszło jak z płatka. Acronis zapyta Cię jak chcesz rozłożyć pozostałe wolne miejsce na dysku i którą partycję (oczywiście z danymi) będziesz chciał mieć większą a którą mniejszą lub niezmienioną..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi