Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Mam problem z Bluescreenami nie wiem jak się za to zabrać więc proszę o pomoc. 1 spowodowany przez kdcom.dll 0x00000109 2 ntoskrnl.exe 0x000000f4 3 ntoskrnl.exe 0x0000001a Oto mój konfig i proszę o wskazówki podgląd robiłem bluescreenview. windows 7 ultimate 64bit Amd athlon x3 3.0Ghz mobo m4a88t-v evo usb3 Samsung sp3 500gb 4gb g skill 1333mhz Chieftec 450W gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Spakuj zipem folder "minidump" (jest w katalogu windows) i wrzuć na speedyshare, a tu daj link do paczki. To co podałeś nie wskazuje jednoznacznie na winnego.Pierwszy mówi niby o problemie z dyskiem, drugi z ramem. Możesz więc przetestować ram memtestem lub goldmemory (z botowalnej płyty, bądź przy starcie klawisz F8). Edytowane 6 Lutego 2011 przez Energman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Minidump rar Dodam że memtest wywala masę błędów czy pamięci są zwalone czy coś zakłóca ich pracę ?? Edytowane 6 Lutego 2011 przez Neo2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Zastosuj to co pisałem we wcześniejszym poście, zmień tasiemkę dysku, molexa zasilającego. (z innej wiązki)Ram wyciągnij przedmuchaj sloty, podciągnij nieznacznie (o oczko +0.05V) napięcie ramom w biosie.Więc przypuszczalnie masz winnego, i jeśli się potwierdzi to masz winnego, do wymiany. Edytowane 6 Lutego 2011 przez Energman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Pozmieniałem kable i zrobiłem testy po 30 minut na każdą kość jedna wywala błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Spróbuj jak się pamięć będzie zachowywać w czarnych slotach, przetestuj jeszcze raz. Generalnie trzeba by nimi troszkę powachlować. zamienić miejscami, zamienić modułami, sprawdzać kolejno po jednej, podciągnąć nieznacznie jak pisałem vram, poluzować timingi jeśli je zaostrzyłeś, nie OCować sprzętu, czyli wykonać to wszystko i potem jeśli błędy nadal wystąpią to można uznać, że moduł jest do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 A jak mam rozumieć to w instrukcji od płyty przy ram jest napisane 1.3 low voltage a w biosie mam automatycznie 1.5 czy to jest oki i na ile przestawić bo jestem w tym zielony ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Wklej screena z CPU-Z z zakładek, "memory" i "spd" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0211/cpuz18174.png iFotos.pl - najlepszy darmowy hosting zdjęć i obrazków! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Piszesz w temacie 4gb g skill 1333mhz a ja tu widzę geil'e, lepiej je chyba będzie jednak wymienić, ale dla potwierdzenia podciągnij w biosie napięcie do wartości 1.55V i wtedy przetestuj jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Moja pomyłka geile nie g skille Puściłem na 1.55 i w ciągu 10 sekund wyleciało z 20 błędów. Przerwałem bo tak cały czas jest ale mam za to pytanie czy to aby nie może być zasilacz (ten nie jest nowy)i jak coś jak to sprawdzić ?? Szczerze aż się dziwie nówki no bo są z października i tak od razu walnięta kość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Szczerze aż się dziwie nówki no bo są z października i tak od razu walnięta kość ? Nic dziwnego, często się zdarza, tym bardziej, że to geil. Sprawdzałeś każdą kość z osobna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Jedną bo 2 nie sypie błędami i sorry nie napisałem wcześniej tego wyszło przy wcześniejszych testach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energman Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Chyba nie trzeba nic więcej pisać, wiesz co należy zrobić w takim razie. Edytowane 6 Lutego 2011 przez Energman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo2007 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 W takim razie oddam do sklepu na gwarancje bo wymienić od kopa nie wymienią bo gdyby było to zaraz po kupieniu to co innego. W takim razie dzięki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...