olekmuk Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam jestem na kupnie dysku zewnętrznego tylko nie wiem jaki wybrać (cena do 300zł, o pojemności 500GB, z USB 3.0, 2,5") mam na oku te dwa egzemplarze: -Samsung S2 Portable 500GB 2,5",USB 3.0 -WD My Passport Essential 500GB, USB 3.0, 2,5" jeśli możecie coś doradzić który byłby lepszy czy może jakiś inny polecacie to bym bardzo prosił o odp ;) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 WD mam kupiłem ze względu na usb3.0. Jak masz płytę z usb3.0 to imo można rozważyć. Zabójczych prędkości nie ma, ale jakoś daję rade. Do minusów można zaliczyć dedykowany kabel bez niego dysku nie podłączysz. Pamiętaj, że usb 2.0 to przeciętnie coś koło 30MB/s, na usb 3.0 nie ograniczy transferu czyli przy dyskach tej klasy coś koło 60MB/s. Ciekawą opcją jest jakiś szybki dysk 2,5" i oddzielna obudowa :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekmuk Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Kolego a co byś powiedział o dysku Seagate FreeAgent GoFlex. 2,5", 500GB, USB 3.0? ten byłby lepszy od Samsunga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Wszystko jeden grzyb :wink: Nie jestem pewien, ale ten wygląda na zwykły dysk sata do którego wpinamy odpowiedni adapter seagate'a i mamy dysk z usb 3.0. Jeżeli tak jest na prawdę to imo całkiem ciekawa opcja. Chociaż chciałbym zobaczyć jakiego rodzaju połączenie ma ten szajsung :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 ja mogę polecić LG HXD7U50GL, kupisz go za około 250zł, maksymalny transfer danych to 481Mb/s, system plików NTFS (nie będzie problemu z plikami większymi niż 4 GB). Jeżeli patrzysz na wygląd fizyczny to ma fajną kozacką powierzchnię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Nie no kolego takie bzdury... Polecasz złom na usb2.0 którego transfer w real'u nie przekroczy pewnie 30MB/s, dlatego, że ma "fajną kozacką powierzchnię" :blink: Shame on you :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekmuk Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 dobra dzięki panowie za pomoc już kupiłem dysk ;) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) Nie no kolego takie bzdury... Polecasz złom na usb2.0 którego transfer w real'u nie przekroczy pewnie 30MB/s, dlatego, że ma "fajną kozacką powierzchnię" :blink: Shame on you :-| pzdr skąd wziąłeś te 30MB/s? 481Mbps to około 60MBps Jeżeli uważasz ze poleciłem dysk bo ma kozacką obudowę to naucz się także czytać ze zrozumieniem :). ps: który dysk kupiłeś? Edytowane 20 Lutego 2011 przez Malot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2011 480Mbit/s to maksymalna przepustowość USB, która prawie nigdy nie jest osiągana. Brać albo eSATA, albo USB 3.0, które to i tak jest kompatybilne wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekmuk Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 kupiłem samsunga s2 z USB 3.0 500GB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Zapodaj jakiegoś hd tach'a i podaj jakie tam prędkości osiąga. Możesz napisać jaki kabel masz w komplecie? Na WD hd tach wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...