kurczak80 Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam posiadam sprzęt jak w podpisie, procka z płytą sprzedałem i pozostała mi reszta. Sprawa wygląda następująco ze względu na bardzo słabą dostępność płyt i procków sandy bridge musiałem chwilowo zrezygnować z ich zakupu. Nie mówię tu o złodziejskich cenach z esc oraz sprzedaży przez nich płyt mimo wycofywania ich z rynku. Grafa się marnuje w szafie a pograłbym w coś nowego co by było lepszym ekonomicznie wyborem? Phenom II 955 black edition plus płyta plus jakiś asrock na AM3,czy i3 z płytką na h55/p55. Zdaję sobie sprawę że po wyjściu buldożerów i ponownej sprzedaży poprawionych płyt pod sandy bridge mój sprzęt i tak by nie był już przyszłościowy. I sprzedaż jego na pewno spowodowała by stratę gotówki. Ale świra już można dostać na athlonie 3500 1gb ramu i gf8400. Pytanie jeszcze takie czy duży by był skok wydajności po przejściu z e5200 na phenoma lub i3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) X2@X4 Do tego jakaś tania płyta AM3 np. M3A770DE. Przed zakupem sprawdź inne aukcje, wczoraj był X2@X4 za 320zł. AMD Pheon x 2 555 BE mod na b55 BE (1448176122) - Aukcje internetowe Allegro Edytowane 8 Lutego 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2011 (edytowane) Odkopię trochę kupiłem okazyjnie Phenoma x4 955BE C3 i Asrocka 890gx extreme3. Nie mogłem już wytrzymać bez kompa z grafą w szafie. Dawno już nie miałem amd pobawię się sprzętem i zobaczę czy warto będzie zrobić przesiadkę na buldożera lub sandybridge. Myślę tylko ze po e5200 4ghz skok wydajności będzie znaczny. Edytowane 11 Marca 2011 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...