michalelo Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam. Ponieważ nie mam kasy na nowe DOBRE głośniki chciałbym naprawić te które już mam czyli creative p380. Podłączone są pod sound blastera audigy 2 i dźwięk jest spoko, jednak mam problem z pilotem a dokładniej z kablem przy samym pilocie, jest po prostu złamany chyba i nieraz mi nie gra jeden głośnik. Pilot w środku wyglada tak: http://i.frazpc.pl/pliki/2002/board_graf/126139993431487698.jpg .Chciałbym wymienić ten kabel ale musicie mi doradzić jak mam to zrobić bo słyszałem po pierwsze że taki kable sie cięzko lutuje a po drugie on jest załamany jakiś 1cm od pilocika i raczej trzeba by było od samego potencjometru od tych kabelków lutować ale ich jest znowu bardzo dużo. Więc proszę o jakieś rady naprawienia? lub kupienia zamiennika od jakiegoś pilota? I jeszcze sie zastanawiam czy w serwisie elektronicznym ewentualnie by mi to naprawili gdybym sam nie dał rady? Prosze o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Jak lutować nie umiesz to zanieś do serwisu to ci tam naprawią. Jeżeli jest tylko przewód walnięty naprawa będzie bardzo prosta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Naprawiłem ten kabel i wszystko jest okej. Do Zamknięcia Edytowane 15 Lutego 2011 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...