multibox Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 Witam wszystkich pierwszy raz w życiu na forum wiec wybaczcie jeśli coś zrobię nieprofesjonalnie :) Proszę o pomoc Parę miesięcy temu kopiłem w era blueconnect (Huawei e122) było ok bo mialem tylko 1 komputer teraz mam jeszcze 2 laptopy oj i żony chciałem je podłączyć do internetu bez ciągłego przepinania modemu dlatego kupiłem router pentagram cerbereus P 6367 Niestety po podłączaniu huawei do cerberusa i skonfigurowaniu nie mam internetu Konfiguracja która zastosowałem (niestety nie ma możliwości wyboru konfiguracji dla blueconnec z menu) oto kilka konfiguracji które próbowałem 1)-------- ISP: Other Pin: prawidlowy APN: erainternet Dial: *99# lub *99***1# Username: erainternet Password: erainternet 2)-------- ISP: Other Pin: prawidlowy APN: internet Dial: *99# lub *99***1# Username: brak Password: bra 3)-------- ISP: Other Pin: prawidlowy APN: erainternet Dial: *99# lub *99***1# Username: erainternet Password: blueconnect zawsze z tym samym rezultatem - niebieska dioda na modemie mruga(w opcji bezpośredniego podłączenia modemu do komputera dioda świeci bez mrugania) - brak internetu na komputerze Nie wiem czy to problem z kompatybilnością modemu z huawei i cerberusa czy konfiguracja a może jeszcze coś innego Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) Czekaj, jak ty chcesz podłączyc modem GSM(Huawei) - który służy do łączenia się z internetem tak jak telefon, a routerem WiFI - to są dwie różne technologie - chyba że ja czegoś nie rozumiem. Powinieneś podłączyć się za pomocą karty WiFi - albo kablem Ethernet. PS Nie mogę znaleźć informacji czy Huawei obsługuję WiFi 802.11 b / g , ale chyba nie obsługuję. Jeśli jednak obsługuję to spróbuj się połączyć za pomocą standardowego narzędzia do wykrywania sieci WiFi (w XP, Viscie, Win 7 - powinno to się pojawić jako ikona obok zegara - w momencie gdy komputer wykryje że ma podłączoną kartę wifi i zainstalowane sterowniki). PS2, laptopy mają już wbudowaną kartę wifi (przyjmuję że to laptopy z ostatnich 8 lat, bo starsze mogą nei mieć) - tak więc jeśli masz skonfigurowanego cerberusa to powinieneś móc się podłączyć PS3 - moja wina , teraz widze o co chodzi, cerberus 6367 ma mozliwosć dostarczania internetu z komórki - z sieci 3G/4G - http://monitoruj.pl/cctv/4564-pentagram_%5Bp_6367%5D_cerberus_router_dsl_3g-4g_150mb.html Edytowane 13 Lutego 2011 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...