Allkey Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam. Jako że w stacjonarnym który nie był gaszony od bardzo dawna barka już trochę się nakręciła. Szukam dysku 250gb, nowego, który według waszej opinii wytrzyma mi minimum 3 lata. Jako że 80gb parę lat temu kupiłem za 140zł, więc racjonalnie myśląc na wydanie jest 130zł +/- 10. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 250GB ciężko już dostać. Za kwotę , którą proponujesz dostaniesz dysk 500GB, może parę złotych dołożysz. Obecnie wszystkie dyski spełnią Twoje marzenia, chyba że trafi się czarna seria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allkey Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 250GB ciężko już dostać. Za kwotę , którą proponujesz dostaniesz dysk 500GB, może parę złotych dołożysz. Obecnie wszystkie dyski spełnią Twoje marzenia, chyba że trafi się czarna seria. To jeszcze 1 pytanie. W sumie widziałem kupę dysków z certyfikatem naprawy ( hdd seagate ). Te dyski rozumiem są na normalnej gwarnacji? Powiem ci tak. Nie chcę za dużego hdd bo moi rodzice ( którym użyczyłem owego pc ) sprowadzają na niego myliardy plag egipskich w postaci : Każdy film Każda płyta ląduje w iso albo w ripie na kompie. A mi się nie chce tego czyścić potem bo mnie łapy bolą od zaznaczania. 500gb = 200 filmów rozsianych po dysku :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Rozumiem dysk na sata... Przy tak małym wymaganym rozmiarze możesz brać pod uwagę dysk 2,5cala. Ostatnio porównywałem jakiegoś przedpotopowego samsunga 160GB 3,5cala (7200obr) z jakimś WD160GB 5400obr w moim windzie. Okazało się, że dysk 2,5cala miał wyższe transfery niż stary 3,5cala i to pomimo niższych obrotów w 2,5cala. Pewnie w starym dysku były 2-3 talerze a nowy ma jeden. Innego wytłumaczenia nie widzę. Dlaczego proponuję dysk 2,5cala? Cisza... Pomiędzy najgłośniejszym dyskiem 2,5 cala w najcichszym 3,5cala będzie różnica w dalszym ciągu na korzyść dysków laptopowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allkey Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Czym jest hdd 2.5 nie musisz mi tłumaczyć. 1 kontem byłem na forum od 06roku. Tylko mając 2.5 calówki nie powstrzymał bym się przed macierzą. Więc trzeba liczyć 2x hdd :P No dobra to się rozejrzę za WD lub seagatem. Napewno hitachi nie kupię bo mam już 1 brelok z uzwojenia silniczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Z WD i seagate to dobry wybór, bo tylko te firmy dają gwarancję dłuższą niż sprzedawca. Ale fakt, że z obu musiałem korzystać nie świadczy dobrze o produktach, ale o producencie jak najbardziej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...