Puchacz1 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) Robię rozkład liczby i zapisuję ją tak: double liczba = X;int i=0;int *wsk = &i;Tab[*wsk];while (liczba > 0){ blebleble i++;} W moim przekonaniu dynamicznie przypisuję tablicy Tab rozmiar jaki przekazuje wskaźnik. Czy jest to poprawne?. Czy są jakieś prostsze sposoby na takie tworzenie tablicy?. GCC oraz jakiś windowsowy kompilator puszczają mi to bez problemu. A dodatkowo jak mi pasuje to mogę sobie zrobić coś takiego *wsk + *wsk_inny i także działa. Mam tylko wrażenie, że być może zaśmieca to w jakiś sposób pamięć. Edytowane 17 Lutego 2011 przez Puchacz1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) Użyj 'new' http://www.fredosaurus.com/notes-cpp/newdelete/50dynamalloc.html. Ogólnie dynamiczne tworzenie tablic zaśmieca pamięć w C++ - jak tego nie pilnujesz (robienie 'delete' na wskaźniku). Nowsze języki mają 'garbage collector'. Edytowane 17 Lutego 2011 przez Thomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...