pimpek21 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Mam pytanko w jaki sposób owiedziec sie o HFC IP. Uzywałem programu query ale wyskakuja jakies bzdury bo adres sie zaczyna od 80....... a z tego a po chwili pokazuje sie 1.2..... ale pierwszy jaki wyskakuje to nie jest ten :((( . A nie chce mi sie pingowac kazdy adres po kolei. Czy znacie moze jakis inny sposób moze jakis program. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 traceroute/troute <jakieś miejsce w sieci>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pimpek21 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 dokłądnie i podaj przykłądowy bo troszke sie nie orientuje w tym co zes mi napisał :(( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry3612 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 traceroute/troute <jakieś miejsce w sieci>? Hmmm.... a co niby traceroute ma wspólnego z HFC IP modemu??? Pierwszy hop pokaże HFC IP bramy, ale to jeszcze długa droga:). Z pewnością kolega posiada modem kablowy podpięty do jakiejś sieci tv kablowej... Metoda żmudna ale stuprocentowa - napisać skrypt ("ręcznie" sobie tego nie wyobrażam :D) i zbadać pingiem po kolei wszystkie HFC IP od bramy poczynając, a na własnym kończąc. Tylko z własnego HFC IP czas odpowiedzi będzie w granicach 1-5 ms. Cała reszta będzie co najmniej o rząd wielkości większa. Ewentualnie można zbadać strony statusu modemu ==> http://192.168.100.1, zakładka addresses, o ile nie są zablokowane przez ISP. Nwet nie chcę myśleć, do czego koledze jest potrzebny HFC IP... ale ku przestrodze proponuję zerknąć tutaj ==> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32997 zanim nie będzie za późno. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...