Skocz do zawartości
Dr No

Orange - umowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

(przepraszam jeśli temat w nieodpowiednim dziale)

mam problem taki - babci namieszali w głowie w salonie Orange i staruszka wyszła stamtąd z umową Zetafon na 36 miesięcy i jakimś telefonem szmelcem (nie pytajcie po co podpisywała itd. - sam się zastanawiam).

I moje pytanie - da się tą umowę jakoś zerwać/wypowiedzieć bez ponoszenia dodatkowych opłat i płacenia kar?

Wiem, że jeśli jest zawarta przez neta czy coś to jest okres 10 dni, ale tutaj odbyło się to w salonie. Od zawarcia minęły dopiero 2 dni.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Edytowane przez Dr No

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z orange - zapomnij.

Jak umowa jest podpisana to zerwanie wiaze sie z kara - czyli musisz im zaplacic za 36 miesiecy z gory.

Ja wypowiedzialem im umowe 45 dni przed koncem (zamiast 30 dni przed), malo tego mialem stempel i podpis z oddzialu,ze oni to akceptuja i po miesiacu od zakonczenia umowy otrzymalem list z kara na 1980 pln za zerwanie umowy niezgodnie z warunkami.To sa gno..... i tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny

z dnia 2000-03-02 (Dz.U. Nr 22, poz. 271)

Art. 10. [Termin do odstąpienia] 1. Termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi – od dnia jej zawarcia.

Czyli w przeciągu 10dni możesz zerwać umowę, nawet jeżeli nie była ona zawarta przez neta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi