Dr No Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) Witajcie, (przepraszam jeśli temat w nieodpowiednim dziale) mam problem taki - babci namieszali w głowie w salonie Orange i staruszka wyszła stamtąd z umową Zetafon na 36 miesięcy i jakimś telefonem szmelcem (nie pytajcie po co podpisywała itd. - sam się zastanawiam). I moje pytanie - da się tą umowę jakoś zerwać/wypowiedzieć bez ponoszenia dodatkowych opłat i płacenia kar? Wiem, że jeśli jest zawarta przez neta czy coś to jest okres 10 dni, ale tutaj odbyło się to w salonie. Od zawarcia minęły dopiero 2 dni. Z góry dzięki za odpowiedzi. Edytowane 18 Lutego 2011 przez Dr No Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2011 Z orange - zapomnij. Jak umowa jest podpisana to zerwanie wiaze sie z kara - czyli musisz im zaplacic za 36 miesiecy z gory. Ja wypowiedzialem im umowe 45 dni przed koncem (zamiast 30 dni przed), malo tego mialem stempel i podpis z oddzialu,ze oni to akceptuja i po miesiacu od zakonczenia umowy otrzymalem list z kara na 1980 pln za zerwanie umowy niezgodnie z warunkami.To sa gno..... i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z dnia 2000-03-02 (Dz.U. Nr 22, poz. 271) Art. 10. [Termin do odstąpienia] 1. Termin dziesięciodniowy, w którym konsument może odstąpić od umowy, liczy się od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usługi – od dnia jej zawarcia. Czyli w przeciągu 10dni możesz zerwać umowę, nawet jeżeli nie była ona zawarta przez neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...