Skocz do zawartości
Portal

Uwaga na plyty Abit IC7

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Pawle zebys sie pan przyznal do tego ze Abit ma problemy z plytami to nie bylbys juz pracownikiem firmy Abit ani zadnej innej na niekorzysc ktorej bys dzialal. Jako lojalny pracownik musisz reklamowac dobrze produkty bo od tego wymaga pracodawca , za to dostajesz pieniadze a nawet premie - jeszcze nie slyszalem nigdzie aby pracownik albo firma zle mowila o swoich produktach - jest wyjatek w firmach motoryzacyjnych gdzie jest jakas wadliwa czesc to informuja w mediach i wymieniaja gratisowo ale tam jest zagrozenie zycia.

Jak plyty Abita mialy wadliwe kondensatory to abit tez twierdzil ze jest wszystko w parzadku. - tak samo jak teraz

W tym poscie wypowiadal sie takze inny uzytkownik ktory to tez potwierdzil ze plyty abita maja zwalona cala serie wiec to nie przypadek ani nie wyssane z palca plotki - to wy nieuczciwi handlowcy z abita za pare dolcow ( w postaci premi) od skosnookich wciskacie rodakom wadliwe serie mowiac ze sa dobre - wstydzcie sie.....

A tak propo badz facetem i miej jaja i przyznaj sie za ile dolcow premii sprzedajesz rodakow wciskajac im kit - miej jaja , badz facetem , przyznaj sie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze ze nie musze wklejac odpowiedzi bo mr abit sie sam pofatygowal :D .

ja popytam we wrocku jak to jest z tymi plytami i jak bedzie ok to wezme

a gdyby cos mi nie smigalo to siedzibe abita odwiedzi piaty jezdziec apokalipsy czyli ja :twisted:

co do podszywania sie to was tak naprawde tu nie ma to tylkoMATRIX :lol:

ps jak nas jeszcze odwiedzisz mr abit to mozesz powiedziec czy jest gdzies wykaz referencyjnych pamiatek do tego abita

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Cytat

Panie Pawle zebys sie pan przyznal do tego ze Abit ma problemy z plytami to nie bylbys juz pracownikiem firmy Abit ani zadnej innej na niekorzysc ktorej bys dzialal. Jako lojalny pracownik musisz reklamowac dobrze produkty bo od tego wymaga pracodawca , za to dostajesz pieniadze a nawet premie - jeszcze nie slyszalem nigdzie aby pracownik albo firma zle mowila o swoich produktach - jest wyjatek w firmach motoryzacyjnych gdzie jest jakas wadliwa czesc to informuja w mediach i wymieniaja gratisowo ale tam jest zagrozenie zycia.

Podałem wyłącznie fakty do których mam dostęp i których wiarygodność mogę zweryfikować. Radzę, by nie oskarżał Pan nikogo bezzasadnie, a w tej chwili nijak inaczej nie można określić tego co Pan robi. Radzę przemyśleć, czy chce Pan rzeczywiście ciągnąć dalej ten wywód.

Cytat

Jak plyty Abita mialy wadliwe kondensatory to abit tez twierdzil ze jest wszystko w parzadku. - tak samo jak teraz

Nie wiem jak wówczas zareagował ABIT, bo nie pracowałem jeszcze w tej firmie. Jest jednak drobna różnica - skoro "padały" kondensatory, to miały miejsce zgłoszenia usterek i naprawy serwisowe: obecnie wiem, że nic takiego nie ma miejsca, a Pan na podparcie swoich tez ma wyłącznie jakieś bliżej niesprecyzowane źródła informacji. Proszę wybaczyć, ale to wygląda jak robota konkurencji, której ziemia zaczyna się palić pod nogami.

Cytat

W tym poscie wypowiadal sie takze inny uzytkownik ktory to tez potwierdzil ze plyty abita maja zwalona cala serie wiec to nie przypadek ani nie wyssane z palca plotki

Nie rozumiem gdzie widzi Pan tam potwierdzenie wiarygodności zamieszczonej przez Pana informacji?

Cytat

- to wy nieuczciwi handlowcy z abita za pare dolcow ( w postaci premi) od skosnookich wciskacie rodakom wadliwe serie mowiac ze sa dobre - wstydzcie sie.....

Proszę się opanować. To, że pracuję dla firmy ABIT nie oznacza, że sprzedałem jej duszę. Moja uczciwość to kwestia moich zasad i mojego sumienia. Na pewno nie pozwolę, by ktoś bezkarnie deptał moje dobre imię i rzucał oszczerstwa na mój temat (w tym takie jak cytowane powyżej).

BTW. Serwowanie inwektyw drugiej stronie to najprostszy i najbardziej bezpośredni sposób przyznania się do porażki.

Cytat

A tak propo badz facetem i miej jaja i przyznaj sie za ile dolcow premii sprzedajesz rodakow wciskajac im kit - miej jaja , badz facetem , przyznaj sie....

Pozostawię bez komentarza ale radzę przeczytac ponownie to, co napisałem powyżej.

Pozdrawiam,

Paweł Leśniorowski

ABIT Computer Corp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

W tym poscie wypowiadal sie takze inny uzytkownik ktory to tez potwierdzil ze plyty abita maja zwalona cala serie wiec to nie przypadek ani nie wyssane z palca plotki - to wy nieuczciwi handlowcy z abita za pare dolcow ( w postaci premi) od skosnookich wciskacie rodakom wadliwe serie mowiac ze sa dobre - wstydzcie sie.....

chłopie wyluzuj

człowiek z abita odpowiada ci bardzo konkretnie i racjonalnie

mam kilku kumpli ( sirius, action, itp) -pytałem-i o żadnych rzeczach o których piszesz faktycznie nie ma mowy

to ze kolega z Abit Polska zabiera głos bardzo dobrze o nim i firmie świadczy-nie wiem czym sie podniecasz - jak wierzysz sam w to co głosisz wszem i wobec po prostu nie kupuj abita ale nie siej zupełnie nieuzasadnionego fermentu

ps. nie mam nic wspólnego z abitem -nigdy nie miałem zadnego jego produktu ale staram sie byc jak najbardziej obiektywny -to tak by nie było niedomówień

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

oooo widze ze jakis dym sie szykuje :wink: 

szkoda ze nie wypowiedzial sie w tej materii jakis posiadacz tej plytki :idea:

dlaczego dym??? zadna kłótnia nie ma miejsca

mam 2 kumpli którzy zakupili abita ic7 przed tygodniem-sorki jeden z nich ic7-g- smigaja az miło-zero problemów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ja chcialem sie spytac jak jest z gwarancjami produktow danej firmy np abit asus kupionego za granicami naszego kochanego panstwa ??

obawiam sie ze nic z tego

z tego co mi wiadomo raczej zaden producent nie daje na polske gwary europejskiej a w 2 strone -nie uznaje zadnej innej jak wystawionej w Polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

oooo widze ze jakis dym sie szykuje :wink: 

szkoda ze nie wypowiedzial sie w tej materii jakis posiadacz tej plytki :idea:

dlaczego dym??? zadna kłótnia nie ma miejsca

mam 2 kumpli którzy zakupili abita ic7 przed tygodniem-sorki jeden z nich ic7-g- smigaja az miło-zero problemów

bartezjuz czyzby ci sie emitonki nie wyswietlaly :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fachowa nazwa ikony emocji a po malym@emitonki :lol: :lol: :lol: i jeszcze jedna :lol:

a co do ostatnich postach o abicie ic-7 to mam nadzieje ze waszym wspolnym wujem nie jest jakis dyrektor abita jang zin zwan ho :wink:

a plyta bedzie chodzila jak na testach :D 8O :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

ja chcialem sie spytac jak jest z gwarancjami produktow danej firmy np abit asus kupionego za granicami naszego kochanego panstwa ??

obawiam sie ze nic z tego

z tego co mi wiadomo raczej zaden producent nie daje na polske gwary europejskiej a w 2 strone -nie uznaje zadnej innej jak wystawionej w Polsce

szkoda bo mam mozliwosc kupna w usa mobo abita po dobrej cenie tylko ta gwara jak cos sie zfajczy wysylac do us brrrrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie moge potwierdzic czy ten gosciu jest z Koszalina z serwisu. Mieszkam w Koszalinie sa tu dwa tego typu serwisy. Jeden oficjalny drugi " troche mniej "oficjalny. Ten drugi ma moj kumpel, powinien znac tego goscia tym bardziej ze kiedys odszedl z tego pierwszego i rozpoczal dzialalnosc na swoja reke. Ha niech powie na jakiej ulicy a moze jeszcze lepiej co sie miesci obok tego serwisu skoro tam pracuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Sluchajcie moge potwierdzic czy ten gosciu jest z Koszalina z serwisu. Mieszkam w Koszalinie sa tu dwa tego typu serwisy. Jeden oficjalny drugi " troche mniej "oficjalny. Ten drugi ma moj kumpel, powinien znac tego goscia tym bardziej ze kiedys odszedl z tego pierwszego i rozpoczal dzialalnosc na swoja reke. Ha niech powie na jakiej ulicy a moze jeszcze lepiej co sie miesci obok tego serwisu skoro tam pracuje?

chyba nie czytasz dokładnie co ludzie piszą

nikt nie mówił ze jest pracownikiem serwisu tylko ze serwis miesci sie w koszalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm ciekawe bardzo ciekawe :roll: mi moj zaufany serwisant mowi zeby cytuje : niebrac abita NF7 bo znow abit [gluteus maximus] dal wracja do ich do sklepu hurtowo IC7 i BH7 :roll: prosze mnie niebic ja tylko przekazuje co sie dzieje w jednym z serwisow w warszawie pozatym na forum mozna przeczytac duuuuzo postow na temat wad plyt NF7 i starszych modeli (bx) z wybuchajacymi kondensatorami ja osobisci mialem z tym stycznosc (kondensatory) wiec niejest to wyssane z palca :!:

plotki z konkurencji ?? hmm jak dlamnie abit juz niestety nieistnieje :cry:

aha mam jeszcze jedno pytanko do pana Mr.Abit czy potwierdz pan fakt ze jakoby ECS montowal plyty na zlecenie Abita ??

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

hmmm ciekawe bardzo ciekawe :roll: mi moj zaufany serwisant mowi zeby cytuje : niebrac abita NF7 bo znow abit <font color="#FF0000">[ciach!]</font> dal wracja do ich do sklepu hurtowo IC7 i BH7 :roll: prosze mnie niebic ja tylko przekazuje co sie dzieje w jednym z serwisow w warszawie pozatym na forum mozna przeczytac duuuuzo postow na temat wad plyt NF7 i starszych modeli (bx) z wybuchajacymi kondensatorami ja osobisci mialem z tym stycznosc (kondensatory) wiec niejest to wyssane z palca :!:

aha mam jeszcze jedno pytanko do pana Mr.Abit czy potwierdz pan fakt ze jakoby ECS montowal plyty na zlecenie Abita ??

pozdro

Witam,

Niestety chwilowo nie ma Pawła, więc może ja na chwilkę przejmę pałeczkę. To rzeczywiście jest bardzo ciekawe co piszesz - strasznie jestem ciekaw cóż to za serwis i jakiż to sklep, a co najważniejsze gdzie oni te płyty zwracają, skoro nie docierają one do naszych dystrybutorów, że już o naszym serwisie nie wspomnę (jedynym oficjalnym w Polsce notabene - naprawa poza nim oznacza utratę gwarancji, więc nie sądzę by zbyt dużo ludzi próbowało naprawiać płytki w innych, mniej oficjanych serwisach). Nie mieszaj dwóch całkowicie różnych spraw - to, że kiedyś był problem z kondensatorami to jedno (niezależenie od tego, że ABIT już od dawna wykorzystuje wyłącznie kondensatory renomowanych firm, cały czas ponosi konsekwencje tej nieszczęsnej historii sprzed dwóch lat) a to że płyty IC7 działają bez zarzutu to zupełnie coś innego - zupełnie nie rozumiem czemu łączysz te dwie sprawy w jedno.

Zawsze fascynowało mnie jak rodzą się plotki. Początek właściwie zawsze wygląda tak samo: "Mam informacje ze sprawdzonego źródła... Mam kolegę który na tym się zna i powiedział mi... Czytałem właśnie w pewnym źródle..." - można tak ciągnąć w nieskończoność. Po czwartym powtórzeniu historia nabiera rumieńców - czasem pojawiają się trupy, czasem inne bajeczki - niech żyje wyobraźnia. :wink: Pewnie za chwilę napiszesz, że IC7 ma problem z kondensatorami, bo właśnie przed chwilą jakiś "wtajemniczony" napisał ci meila - sam już nie wiem, śmiać się czy płakać.

Paweł napisał już wcześniej, co wiemy w tym temacie od naszych dystrybutorów, jak również podał informacje z serwisu, dziś dowiedziałem się również jak wygląda sytuacja na świecie - zwroty płyt są minimalne i nie ma mowy o jakimkolwiek problemie. I wcale nie próbuję do czegokolwiek Was przekonywać czy też oficjalnie zaprzeczać - zbyt dobrze znam naszą rodzimą, pokrętną logikę (czemuś zaprzeczają - ooo, to coś w tym musi być :lol:), ale plotek nie cierpię, więc jeśli ktoś chce znać fakty - niech pyta bezpośrednio nas, Pawła lub mnie - odpowiadamy za nasze słowa, podpisujemy się z imienia i nazwiska i mamy na tyle dużo honoru by nie pisac kłamstw czy też półprawd, ale w to oczywiście też nie musisz wierzyć, grunt że my to wiemy.

Co do ECS - nie wiem nic na ten temat, musiałbym popytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:idea:

bedac osoba obiektywna prosze - panowie Portal i HQ12 prosze nie rozsiewac poglosek a jezeli jest tak jak mowicie ze te plyty sa wadliwe to prosze podac zrodlo swoich informacji - adres firmy/serwisu itp bo jak na razie piszecie malo konkretnie i jak na razie nie mozna zweryfikowac waszych pogladow - ile sztuk wraca na ile sprzedanych itd

a kolega Portal posuwa sie troche za daleko oskarazajac pracownikow firmy ABIT o klamstwo (wprowadzanie klientow w blad) - skoro tak twierdzisz to podaj dowody a nie piszesz jakies enigmatyczne stwierdzenia w stylu "bo w jakims serwisie powiedzieli" - napisz w ktorym i kto tak powiedzial bo inaczej nie da sie zweryfikowac prawdziwosci Twojego twierdzenia jakoby te plyty byly wadliwe :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, co wy chcecie od abita. Ja mam i jestem very happy. Mój kumpel ma ST6 i też nie ma problemów. Drugi kumpel ma płytkę abita z celkiem 300A-wszystko działa bez zarzutu. Z kolei inny koleś ma płytkę BE7 i miał z nią problemy ale tylko i wyłącznie z powodu zwalonego dysku.

[B]A teraz pytanie do któregoś z panów od AbitaBo jeżeli obsługuje, to nie biorę froższego i gorszego solteka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Nie kupujcie w najblizszym czasie plyt ABIT IC7 ( wersja bez lanu) gdyz znowu do Polski trafil szmelc - juz od kilku firm slyszalem ze plyty wracaja w szybkim czasie do serwisu ( w ciagu kilku dni) z powodu  niestabilnej pracy.

Witam,

Chciałbym oficjalnie poinformować, że cytowana powyżej "informacja" nie ma nic wspólnego z rzeczywistością . Zaalarmowany jej treścią postanowiłem sprawdzić jak naprawdę wygląda sytuacja. Gwoli ścisłości dodam, że ze względu na wprowadzoną niedawno nową procedurę RMA (napraw gwarancyjnych) wszystkie naprawy serwisowe w naszym kraju odbywają się wyłącznie w naszym autoryzowanym centrum w Koszalinie. Mamy w związku z tym szczegółową informację na temat tego co i kiedy jest naprawiane.

W naprawie znalazł się jak dotąd tylko jeden egzemplarz IC7 (wstępna ekspertyza - uszkodzenie w trakcie procesu instalowania w komputerze) i nie ma mowy o żadnej "wadliwej serii" ani "masowych zwrotach". Niedostępność IC7 w sklepach bierze się wyłącznie stąd, że z przyczyn logistycznych (transport - z powodu SARS odwołana została znaczna liczba lotów transportowych) dostawa do naszych dystrybutorów w Polsce opóźniła się o ok. 2 tygodnie.

Na przyszłość proszę, by nie wierzyć, a tym bardziej nie tworzyć niestworzonych historii. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości najlepiej kontaktować się bezpośrednio z polskim oddziałem firmy ABIT.

Pozdrawiam,

Paweł Leśniorowski

ABIT Computer Corp.

Dziękuje za sprostowanie, jeżeli nie ma jakichkolwiek problemów z ic7-g to ją kupie w najbliższym czasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gdyby to tylko odemnie zalezalo to w tej chwili Portal zegnalby sie z nami bananem...

Jestem takze w lekkim szoku ze takie "szychy" trafily na to forum ;] Uzytkownicy byliby bardzo szczesliwi gdybyscie wniesli swoja fachowa wiedze o np. Vmod'ach i innych takich sprawach ale to sa plonne nadzieje ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

No gdyby to tylko odemnie zalezalo to w tej chwili Portal zegnalby sie z nami bananem...

Tylko tyle umiesz powiedziec ? i ty zostales moderatorem ? dla mnie twoja wypowiedz przypomina sie z dzicinstwa i zabaw w piaskownicy -typu ...jak nie dasz wiaderka lub lopatki to pojde do mamy na skarge...

A gdy by to ode mnie zalezalo to bys nie byl moderatorem - cale szczescie ze to nie od nas nalezy bo forum stracilo by na wartosci.

Cytat

Jestem takze w lekkim szoku ze takie "szychy" trafily na to forum ;] Uzytkownicy byliby bardzo szczesliwi gdybyscie wniesli swoja fachowa wiedze o np. Vmod'ach i innych takich sprawach ale to sa plonne nadzieje ^^

To jest zabronione i Abit krzyczal by wtedy ze nie wolno. A tak popo to Vmody sa w dziele "podkrecanie" - tak to jest jak nawet moderator nie wie co powinno byc w jakim dziale.

A co do pierwszego postu to jest to co uslyszalem w sklepach a nie to co sam widzialem - a to jest wielka roznica.

Co do plyt Abita nie mam urazy bo sam mam jedna od trzech lat (ST6) i super sie sprawuje i zamierzam takze kupic IC7 jezeli tylko pojawia sie w sklepach.

Co do moich sporow to prowakacja do Abita zeby sprawdzic ich uczciwosc - dzieki odpowiedziom ze strony ABITA mozna wywnioskowac w 100% ze to pozadna firma ktorej lezy aby ludzie byli zadowleni - kazdy kto przeczyta jak ladnie sie wypowiadal Abit - zaufa tej firmie na amen. I OTO W TYM CHODZILO ZEBY SPROWOKOWAC I SIE DOWIEDZIEC CZY ABIT JEST COOL ale ty kochany moderatorze masz w glowie jeden wielki Vmod - wielkie ubolewania z tej strony. Oprocz Vmodow i banow sa takze inne sprawy w zyciu. Samymi Vmodami i banami nie poradzisz sobie w zyciu. Oprocz fachowych porad czasami trzeba takze cos innego.................cos co sprawi ze warto kupic cos , zaufac komus itp.

Czasami trzeba sprowokowac jedna ze stron aby dowiedziec sie prawdy, wydusic cos od kogos, zmusic do rozmowy itp - taka jest polska rzeczywistosc:)

Abit jako firma sama wie ze czasami trzeba ostro aby potem bylo oki - bo sama walczy o rynek - takie sa prawa rynku:)

Ja uwazam ten temat za zakonczony gdyz powiedzane w nim bylo wszytsko co powiedziec mozna bylo - teraz jak ktos kto nie zna firmy Abit a bedzie chcial kupic plyte to bedzie wiedzial ze na servis abita zawsze mozna polegac - a jezeli jest plotka to abit zawsze ja skomentuje jako chyba jedyna firma w Polsce.

PS: DO panow z ABITA : Super sie spisaliscie , bylo ostro ale sami wiecie ze dzieki temu pokazaliscie ze firma Abit........... ( niech tu kazdy pomysli sam)

Mysle ze dla wielu osob niezdecydowanych te wasze wypowiedzi pomoga w decyzjach dotyczacych srzetu , moze niektorych nieprzekonanych przekona ze plyty Abit warto kupowac.

Mysle ze takze malo osob poslucha moderatora i nie bedzie robic Vmodow na waszch plytach a dzieki temu wy bedziecie mieli wiecej czasu na bardziej przyjemne sprawy niz naprawa , diagnozowanie itp plyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[B]A teraz pytanie do któregoś z panów od Abita

Witam,

Zarówno IS7 jak i IC7 nie obsługuje procesorów Celeron z jądrem Williamette, trzeba korzystać z celków 0,13 - nie pozwalają na to wykorzystane chipsety.

Co do pytania o gwarancje na płyty kupione za granicą - rzeczywiście, gwarancje obowiązują na terenie kraju w którym dokonano zakupu, ale oczywiście każdy przypadek rozpatrujemy indywidualnie, więc w razie problemów zawsze można nas pomęczyć. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

hmmm ciekawe bardzo ciekawe :roll: mi moj zaufany serwisant mowi zeby cytuje : niebrac abita NF7 bo znow abit du.py dal wracja do ich do sklepu hurtowo IC7 i BH7 :roll: prosze mnie niebic ja tylko przekazuje co sie dzieje w jednym z serwisow w warszawie pozatym na forum mozna przeczytac duuuuzo postow na temat wad plyt NF7 i starszych modeli (bx) z wybuchajacymi kondensatorami ja osobisci mialem z tym stycznosc (kondensatory) wiec niejest to wyssane z palca :!:

pozdro

Witam,

Niestety chwilowo nie ma Pawła, więc może ja na chwilkę przejmę pałeczkę. To rzeczywiście jest bardzo ciekawe co piszesz - strasznie jestem ciekaw cóż to za serwis i jakiż to sklep, a co najważniejsze gdzie oni te płyty zwracają, skoro nie docierają one do naszych dystrybutorów, że już o naszym serwisie nie wspomnę (jedynym oficjalnym w Polsce notabene - naprawa poza nim oznacza utratę gwarancji, więc nie sądzę by zbyt dużo ludzi próbowało naprawiać płytki w innych, mniej oficjanych serwisach). Nie mieszaj dwóch całkowicie różnych spraw - to, że kiedyś był problem z kondensatorami to jedno (niezależenie od tego, że ABIT już od dawna wykorzystuje wyłącznie kondensatory renomowanych firm, cały czas ponosi konsekwencje tej nieszczęsnej historii sprzed dwóch lat) a to że płyty IC7 działają bez zarzutu to zupełnie coś innego - zupełnie nie rozumiem czemu łączysz te dwie sprawy w jedno.

Zawsze fascynowało mnie jak rodzą się plotki. Początek właściwie zawsze wygląda tak samo: "Mam informacje ze sprawdzonego źródła... Mam kolegę który na tym się zna i powiedział mi... Czytałem właśnie w pewnym źródle..." - można tak ciągnąć w nieskończoność. Po czwartym powtórzeniu historia nabiera rumieńców - czasem pojawiają się trupy, czasem inne bajeczki - niech żyje wyobraźnia. :wink: Pewnie za chwilę napiszesz, że IC7 ma problem z kondensatorami, bo właśnie przed chwilą jakiś "wtajemniczony" napisał ci meila - sam już nie wiem, śmiać się czy płakać.

Paweł napisał już wcześniej, co wiemy w tym temacie od naszych dystrybutorów, jak również podał informacje z serwisu, dziś dowiedziałem się również jak wygląda sytuacja na świecie - zwroty płyt są minimalne i nie ma mowy o jakimkolwiek problemie. I wcale nie próbuję do czegokolwiek Was przekonywać czy też oficjalnie zaprzeczać - zbyt dobrze znam naszą rodzimą, pokrętną logikę (czemuś zaprzeczają - ooo, to coś w tym musi być :lol:), ale plotek nie cierpię, więc jeśli ktoś chce znać fakty - niech pyta bezpośrednio nas, Pawła lub mnie - odpowiadamy za nasze słowa, podpisujemy się z imienia i nazwiska i mamy na tyle dużo honoru by nie pisac kłamstw czy też półprawd, ale w to oczywiście też nie musisz wierzyć, grunt że my to wiemy.

Co do ECS - nie wiem nic na ten temat, musiałbym popytać.

witam

niby sprawa kondenstorow nielaczy sie z obecnymi plytami ale laczy sie z firma abit co podkopuje zaufanie do niej wiec poruszenie tego tematu jak i tego ze w watku o NF7 (S) sa negatywne opiniej o plytach ze stajni abita...w inetrnecie bylo glosno na temat wspulpracy abit+ecs wiec prosilbym o zweryifikowanie tych informacji przez kogos kto powinien wsztko wiedziec :idea:

Cytat

Po czwartym powtórzeniu historia nabiera rumieńców - czasem pojawiają się trupy, czasem inne bajeczki - niech żyje wyobraźnia.  :wink: Pewnie za chwilę napiszesz, że IC7 ma problem z kondensatorami, bo właśnie przed chwilą jakiś "wtajemniczony" napisał ci meila - sam już nie wiem, śmiać się czy płakać.

bydajmniej nie jestem idiota [swietna opowiastka co to mialo na celu podwazenie wiarygodnoci poprzez zweryfikowanie mojej wiedzy na temat PC?]

niestety musze przyznac ci racje ze moje zrodlo to tylko plotka sadzilem ze pan servisant z ktorym rozmawialem pracujacy megabajcie wie to z pierwszej reki ale okazlo sie ze

Cytat

HQ (10:27)

wspominales cos o plytkah abita wiec myslalem ze wiesz to z pierwszej reki

SRV (10:28)

bo wiem ale nie od siebie tylko z innych firm a raczej z innych serwisow komputerowych

zobaczylem ze ktos zalozyl topic zeby uwazac na IC7 a chwile wczesnie rozmawialem z tym panem od 200% pewniaka wiec dodalem swoj komentarz chcac podzielic sie swoimi na 200% wiarygonymi informacjami

wiec niemam zadnego dowodu na poparcie tego..... wracajc do plotek to rownie dobrze mogla by wyjsc taka ze ta ta plyta jest poprostu swietna i niema innej lepszej na swiecie i danie za nia 2000pln jest tego warte dalczego jedna plotka jest negtywana ?? hmmmm

niemam dowodu wiec pozostaje sieciedz mi cicho a tak lubie sie klucic :wink:

pozaostaje sprawa ECS+ABIT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

... Co do moich sporow  to prowakacja do Abita zeby sprawdzic ich uczciwosc ...

Portal powiem jedno - osmieszasz sie - najpierw oskarzasz a teraz wycofujesz sie i na dodatek tlumaczysz sie w dziecinny sposob zamiast przyznac sie otwarcie do bledu masz pretensje do innych - IMO straciles wiarygodnosc

a co do prowokacji to moze rob je na swoim prywatnym forum a nie na Tweaku gdzie wprowadzasz userow w blad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...