Sh4d0W Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Problem w tym, że ja na WIN98 jeszcze chodzę To proponuje przesiadke na WinXP :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Witam własnie dołączyłem do szcześliwych posiadaczy tej oto płyty :) Mam Antka 2000, w biosie miał 35 C, teraz podkreciłem do 2600 (166x12.5) wszystko stabilnie, ale w biosie mam 44-46 C. Chciałbym się dowiedzieć czy taką temperatua mam się niepokoic tym bardziej że che go podkręcićdo 200x11 :). Kolejna sprawa to mam pytanie, jakim programem mogę sprawdzić pod Windowsem temp. w stresie oraz kolejne pytanie, jakie sterowniki Nvidi polecacie do tej plyty (mam rev 2.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Nie masz się co martwić temp. jest w miarę dobra. Zawsze jak będzie mu za gorąco to możesz mu spuścić z MHz :-). Co do programu ja używam MBM, a sterów 2.45 ale czekam już na najnowsze z tymi wszsytimi bajerami które nVidia tak chucznie zapowiada, zobaczymy co im z tego wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Wheelerfan, a ja ci powiem ,że jest czasami odwrotnie. Prime i Memtest działają w pętli kilka godzin, a 3dmark wywala po kilkunastu sekundach :D Ot i cała pojechana filozofia Futuremark.Tak własnie miałem. Na 11 X 209 wywalił sie po 5s., na 11 X 208 przy szóstym teście. Teraz sprawdzam 11 X 207 MemSys przeszedł 11 pełnych cykli testowych bez jednego błedu, ale na Prime 95 mam cyt " ERROR ILLEGAL SUMOUT, POSSIBLE HARDWARE FAILURE" :(Ostatecznie mam do wyboru 11 X 207 lub 11,5 X198. Nie wiecie co lepsze?? Oba przechodzą, memtesta a na Prome 95 dają ten błąd co powyżej. Zaznaczam przy tym, że pamiątki chodzą na razie asynchro, bo o przetaktowaniu ich na 200 Mhz to se mogę pomarzyć. Pozzdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Wheelerfan, a ja ci powiem ,że jest czasami odwrotnie. Prime i Memtest działają w pętli kilka godzin, a 3dmark wywala po kilkunastu sekundach :D Ot i cała pojechana filozofia Futuremark.Tak własnie miałem. Na 11 X 209 wywalił sie po 5s., na 11 X 208 przy szóstym teście. Teraz sprawdzam 11 X 207 MemSys przeszedł 11 pełnych cykli testowych bez jednego błedu, ale na Prime 95 mam cyt " ERROR ILLEGAL SUMOUT, POSSIBLE HARDWARE FAILURE" :(Ostatecznie mam do wyboru 11 X 207 lub 11,5 X198. Nie wiecie co lepsze?? Oba przechodzą, memtesta a na Prome 95 dają ten błąd co powyżej. Zaznaczam przy tym, że pamiątki chodzą na razie asynchro, bo o przetaktowaniu ich na 200 Mhz to se mogę pomarzyć. Pozzdrawiam porob testy porownaj ale mysle ze procek synchro z pamieciami bedzie lepszym rozwiazaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Wawelski napisal: ktora temperatura jest "prawdziwsza"? ta z asusprobe czy ta z biosu? bo odnosze wrazenie, ze probe mi zaniza w stosunku do biosu... jaka mieliscie maksymalna (zezwalajaca na dlugowiecznosc procesora), a zarazem dla niego bezpieczna temp.? dla przykladu... czy 48C to juz o wiele za duzo? Mi np. asusprobe nie chce dzialac moze mam za niska temp. na procku hehe Ja myśle że płyta ASUS w ogóle zaniża temp. bo ja np teraz mam tak: przy temp. wody 17C temp procka 28C a na wczesniejszej płycie (MSI) na procku mialem 37C i jakiej tu płycie wierzyć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 Panowie jestem w szoku!!! Zrobilem chyba moja mobo. Tzn ten problem co mialem z kontrolerem SATA. Zazwyczaj flashowalem biosy tak : awdflash XXX.bin /sn /py /cc i nie bylo problemu. Ale dzisiaj bawilem sie biosami i w koncu wgralem ubera 1007 ,ale komenda ubera czyli awdflash XXX.bin /py /sn /cd /cp /cc /ld /r i pierwsze co zauwazylem ,ze czesc ktora sie wczesniej nie updatowala tym razem sie wgrala. I ku mojemu zdziwieniu nie mialem ani jednego bledu od 18.00 co mi sie jeszcze nie zdarzylo. Jezeli bedzie tak dalej to jestem w siodmym niebie. Nie bede musial kombinowac z oddawaniem plyty ,a kaske przeznaczyc na lepszego procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 16 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2003 A co do pamiątek to podjąłem już konkretną decyzję - będą to na 100% OCZ PC 3200 .Zastanawiam się tylko jeszcze nad konkretnym modelem i rozwiązaniem 2x256 czy 1x512. No i zastanawiam się jeszcze kiedy wpadnie jakaś kasa na ten "zbyteczny" wydatek.... :wink: Gwoli porady, nie polecam do naszej płyty Corsairów XMS 3200. Problem nie tkwi w tym,że nie działają, ale w tym, że lubią wariować zaleźnie od wersji BIOSu płyty. Odsyłam oczywiście po dokładniejsze info na nforcershq.com A jeśli potrzebujecie tanich pamięci "natychmiast", to może Ameryki nie odkryłem, ale spójrzcie tutaj i zobaczcie co zwykły TwinMos 2700 nawyprawiał z kosztującym 2k zestawem Mushkina... widze ze już wiesz (dawno tu nie byłem...) http://www.atacom.com/program/atacom.cgi?K...ARCH=SEARCH_ALL OCZ to chyba najlepsze rozwiązanie ..... ...OCZ PC3200 DUAL-CHANNEL EL DDR 1024MB(512X2) 400MHz CAS2 -OPTIMIZED ED -FOR ASUS A7N8X, ABIT NF7, MSI K7N2 -choć 253,95$ to jednak troszke kasy...ciekawe jak w Polsce ..lub coś dla "spokojniejszych" OCZ PC2700 DUAL-CHANNEL EL DDR 512MB(256X2) 333MHz DDR CAS2 FOR ASUS A7N8X, ABIT NF7, MSI K7N2 (OPTIMIZED EDITION)-139,95$ ps. lat 24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Karas, jeśli tak to rozwiązanie było banalnie proste, tylko czemu zawsze nie updatowałeś BIOSu pełną komendą? Swego czasu na www.nforcershq.com była dyskusja na ten temat. I jasno wynika,że przy wgrywaniu BIOSu tylko komendą : awdflash 100x.bin nie wszystkie bity wczytują się na nowo do komórek, część pozostaje stara. W tym miejscu, dla tych co nie pamiętają bądź nie wiedzieli jeszcze BIOS do naszej płyty najlepiej wgrywać komendą: awdflash 1007.bin /py /sn /cd /cc /cp /ld /r Ostatni parametr można zmienić na /e wtedy komp po wgraniu BIOSu nie zrestartuje się tylko pozostanie w linii komend dysku c:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Wheelerfan, wyp... w diabły ten W98. Przecież nie od dziś wiadomo, że ten system ma duże problemy z nForce 2. Stery nvidii po ten chipset dla W98 są tak kulawe,że mała głowa. Przede wszystkim mimo,że się raczej nie krzaczą to bardzo obniżają możliwości pracy kontrolera pamięci. A co do twoich prób z podkręcaniem....to 8O . Podstawowe pytanie: Jakim typem chipsetu jest nForce 2? Odpowiedz: SYNCHRONICZNYM. Daruj sobie więc próby asynchro typu proc na 200, a pamięć na 166. Jeśli nie wytrzymuje ci pamięć na 200 to puść synchro np.185 i idę o zakład,ze wyniki będą wyższe niż na ustawieniu proc 207, pamięć 173 (pewnie tak masz?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Hanu zawsze tak flashowalem ,bo za czasow epoxa 8k3a+ tak radzili i sie tego trzymalem i jakos ten watek o flashowaniu mnie ominal. Ale teraz juz wiem i nadal nie mam zadnych bledow. Co do pamiatek nie oplaca sie ustawiac asynchro. Probowalem 200/166 i wyniki w sandrze 2300/2100 ,wiec nizej niz na 166/166. Tak jeszcze dla uzupelnienia ,to u mnie FSB184x11(2024) 6222 jest tak samo wydajne jak fsb200x10 6222.5 ,wiec chyba nie oplaca sie za wszelka cene dazyc do tego fsb200 zwlaszcza jak sie nie ma odpowiednich pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Wheelerfan, wyp... w diabły ten W98. Przecież nie od dziś wiadomo, że ten system ma duże problemy z nForce 2. Stery nvidii po ten chipset dla W98 są tak kulawe,że mała głowa. Przede wszystkim mimo,że się raczej nie krzaczą to bardzo obniżają możliwości pracy kontrolera pamięci. A co do twoich prób z podkręcaniem....to 8O . Podstawowe pytanie: Jakim typem chipsetu jest nForce 2? Odpowiedz: SYNCHRONICZNYM. Daruj sobie więc próby asynchro typu proc na 200, a pamięć na 166. Jeśli nie wytrzymuje ci pamięć na 200 to puść synchro np.185 i idę o zakład,ze wyniki będą wyższe niż na ustawieniu proc 207, pamięć 173 (pewnie tak masz?) Cześć Profesorze Hanu! Z tym Windowsem zapewne masz rację, problem w tym, że go nie mam, ponadto musiałbym jeszcze Office'a sobie dołożyć, bo potrzebuję, o konieczności zgrywania danych z dysku itp, żeby na czysty wgrać nie wspomnę. W części drugiej również masz zupełną rację i tu mogłem bez trudu zastosować się do Twoich rad. Wprawdzie 185 mi nie wyszlo. Ale 12,5 X 182 (2278) syhchro z pamiątkami też na 182, dało mi najlepsze z możliwych wyników testowanych wariantów tj. dodatkowe 400 pkt w 3 D Marku 2001 oraz w Aidzie odczyt z pamięci 2663 zamiast 2256, w pozostałych benchmarkach też są dodatnie różnice ale mniejsze. I na tym etapie kończę podkręcanie aż nazbieram kasę na zachwalane tu OCZ. Thx Hanu za wszystkie rady. Pozdrawiam wszystkich i pilnie ślędzę nową poczte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Karas, jeśli tak to rozwiązanie było banalnie proste, tylko czemu zawsze nie updatowałeś BIOSu pełną komendą? Swego czasu na www.nforcershq.com była dyskusja na ten temat. I jasno wynika,że przy wgrywaniu BIOSu tylko komendą : awdflash 100x.bin nie wszystkie bity wczytują się na nowo do komórek, część pozostaje stara. W tym miejscu, dla tych co nie pamiętają bądź nie wiedzieli jeszcze BIOS do naszej płyty najlepiej wgrywać komendą: awdflash 1007.bin /py /sn /cd /cc /cp /ld /r Ostatni parametr można zmienić na /e wtedy komp po wgraniu BIOSu nie zrestartuje się tylko pozostanie w linii komend dysku c:. Hanu! Rozumiem, że to początek lekcji jak wgrywać BioS inny niż fabryczny. Chętnie sprawdziłbym BIOS Ubera, ale mam pietra, że wgrywając coś ręcznie schrzanie i zostanę z martwą maszyną sam na sam, a na to nie mogę sobię pozwolić. Jeśli masz czas i cierpliwość, podaj proszę krok po kroku co trzeba robić i jakich komend uzywać, aby max bezpiecznie wgrać Bios Ubera. Jeśli to w naszym topicu już było, podaj mi proszę numer stronki, a dalej już sobię poradzę. Pozdrawiam P.S. A zauważył już ktoś, że w taktowaniu proca nie ma wartości 201?? jest 200 a potem 202. Wprawdzie niewielki to problem, ale rzucił mi się oczy jak chcialem sprawdzać stabilność ustawiająć 11 X 200 i chcialem zwiekszać FSB co 1, a tu kuku 201 niet. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heavy Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 +12 13,12 +5 4,892 +3,3 3,328 czy jest bezpiecznie na tym pojechac miesiac ? raz na jakis czas asus probe sie pluje ze mam za duze +12 = 13,250 ale jak otworze obudowe to mam 13,12 caly czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 No to walek. Po 12 godzinach wywalil mi 3 bledy. Normalnie juz nie wiem o co chodzi. Wczesniej jak gralem dla przykladu w CoD to mialem ich z 50 podczas 15 min grania ,a teraz zadnego. Jak przyjde z pracy to jeszcze zobacze. Moze cos mi system nawala (instalowalem nowy obok tego podstawowego na partycji d i mialem to samo) ,albo cos w boot sectorze siedzi. Jak wyjda nowe stery do NF2 to przeinstaluje z formatowaniem C. Juz mi pomalu rece opadaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czupakambra Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Mam pytanko chyba odosobnione ... choć kto wie... Czy ktoś z was miał problemy z Deluxem ? Bo sam nie wiem może miałem pecha. Najpierw miałem wersję z walniętą kartą sieciową, na szczęście ta 3com'a była dobra. Oddałem na gwarancji dostałem drugą. Druga na szczęście miała dwie karty sieciowe dobre ale na jednej się dioda od linku nie świeciła ale działała prawidłowo. Nie mniej po miesiącu eksploatacji płyta padła :cry: . Oczywiście diody wszyskie świeciły się tak jak należy, wentyl na procku śmigał ale poza tym zima, żadnych dźwięków odgłosów nawet po wyjęciu grafiki, czy pamięci. AA wcześniej nie wiem dlaczego miałem częste problemy z wejściem do biosu. Wyświetlał się tylko migający kursor i tyle po kilka razy musiałem próbować z różnym skutkiem. Biosy też próbowałem w różnych wersjach. Zawsze było to samo. Pozostałe komponety z zestawu mam raczej ok... chyba bym ich nie obwiniał. Może ktoś ma jakieś sugestie co do moich spostrzeżeń. Za wszystkie dzięki. Jeszcze jedno na koniec jak oddawałem płytę do serwisu obok gościu stał też ze sprzętem i co dziwne też miał Deluxa który mu padł. Może to jakaś plaga egipska :? ASUS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Wheelerfan, dokładny opis krok po kroku zamieściłem na jednej z pierwszych 10 stron tego topicu. Nie martw się o BIOSy Ubera. Instalujesz DOKŁADNIE TAK SAMO jak oficjalne. To bardzo dobre mody. Można zwiększyć Vmem do 2,9, napięcie chipsetu, jest więcej opcji dla IDE itp. Problem w tym, że jak ewentualny flash się nie powiedzie, czyli jak ci prąd padnie, i w serwisie kapną się,że w sektorach nieusuwalnych BIOSu znajduje się wpis UBER to mogą reklamacji nie uznać. Pamiętaj,że nawet w przypadku klapy, można domowym sposobem uratowac płytę. Wystarczy looknąć tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Wheelerfan, dokładny opis krok po kroku zamieściłem na jednej z pierwszych 10 stron tego topicu. Nie martw się o BIOSy Ubera. Instalujesz DOKŁADNIE TAK SAMO jak oficjalne. To bardzo dobre mody. Można zwiększyć Vmem do 2,9, napięcie chipsetu, jest więcej opcji dla IDE itp. Problem w tym, że jak ewentualny flash się nie powiedzie, czyli jak ci prąd padnie, i w serwisie kapną się,że w sektorach nieusuwalnych BIOSu znajduje się wpis UBER to mogą reklamacji nie uznać. Pamiętaj,że nawet w przypadku klapy, można domowym sposobem uratowac płytę. Wystarczy looknąć tuPrąd raczej nie padnie. A oficjalne instaluję z uzyciem. Asus Auto Update'a. Do Ubera też można go użyć?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Mam pytanko chyba odosobnione ... choć kto wie... Czy ktoś z was miał problemy z Deluxem ? Bo sam nie wiem może miałem pecha. Najpierw miałem wersję z walniętą kartą sieciową, na szczęście ta 3com'a była dobra. Oddałem na gwarancji dostałem drugą. Druga na szczęście miała dwie karty sieciowe dobre ale na jednej się dioda od linku nie świeciła ale działała prawidłowo. Nie mniej po miesiącu eksploatacji płyta padła :cry: . Oczywiście diody wszyskie świeciły się tak jak należy, wentyl na procku śmigał ale poza tym zima, żadnych dźwięków odgłosów nawet po wyjęciu grafiki, czy pamięci. AA wcześniej nie wiem dlaczego miałem częste problemy z wejściem do biosu. Wyświetlał się tylko migający kursor i tyle po kilka razy musiałem próbować z różnym skutkiem. Biosy też próbowałem w różnych wersjach. Zawsze było to samo. Pozostałe komponety z zestawu mam raczej ok... chyba bym ich nie obwiniał. Może ktoś ma jakieś sugestie co do moich spostrzeżeń. Za wszystkie dzięki. Jeszcze jedno na koniec jak oddawałem płytę do serwisu obok gościu stał też ze sprzętem i co dziwne też miał Deluxa który mu padł. Może to jakaś plaga egipska :? ASUS Ja nie miałem, żadnych poza tym, że przy pierwszym podłączeniu padł CODESHITOWSKI 300W zasilacz. Ale potem został włożony identyczny i hulał, dopiero później kupiłem Chieftec'a z podpisu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Nie to żebym narzekał,ale używanie AutoUpdate nie jest najszczęśliwsze. Nie ma się PEŁNEJ kontroli nad procesem flashowania. Najpewniej jest IMHO z DOS. Flasher robi to co ty mu karzesz a nie wali automatem tak jak chcą tego ludzie z Supportu Asusa. A tak OT: Wheelerfan, znalazłeś mój opis? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 A do Ubera AA nie użyjesz z tego prostego powodu, że updater łączy się z ftp Asusa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 :D PRZEKROCZYLIŚMY DZIŚ 1000 POSTÓW W NASZYM TOPICU :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkylemon Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Mam pytanko chyba odosobnione ... choć kto wie... Czy ktoś z was miał problemy z Deluxem ? Bo sam nie wiem może miałem pecha. Najpierw miałem wersję z walniętą kartą sieciową, na szczęście ta 3com'a była dobra. Oddałem na gwarancji dostałem drugą. Druga na szczęście miała dwie karty sieciowe dobre ale na jednej się dioda od linku nie świeciła ale działała prawidłowo. Nie mniej po miesiącu eksploatacji płyta padła :cry: . Oczywiście diody wszyskie świeciły się tak jak należy, wentyl na procku śmigał ale poza tym zima, żadnych dźwięków odgłosów nawet po wyjęciu grafiki, czy pamięci. AA wcześniej nie wiem dlaczego miałem częste problemy z wejściem do biosu. Wyświetlał się tylko migający kursor i tyle po kilka razy musiałem próbować z różnym skutkiem. Biosy też próbowałem w różnych wersjach. Zawsze było to samo. Pozostałe komponety z zestawu mam raczej ok... chyba bym ich nie obwiniał. Może ktoś ma jakieś sugestie co do moich spostrzeżeń. Za wszystkie dzięki. Jeszcze jedno na koniec jak oddawałem płytę do serwisu obok gościu stał też ze sprzętem i co dziwne też miał Deluxa który mu padł. Może to jakaś plaga egipska :? ASUS mialem ten sam problem. kupilem od goscia z allegro a7n8x dlx2 i od razu byl zwalony. objawy te same co u ciebie. oczywiscie wypieral sie, ze plyta nowka i to nie jego wina i ze wyslal dobra plyte, tylko uaktualnil w niej bios... a prawda jest taka ze krecil na niej tak mocno, az wykrecil bios w kosmos (i moze cos jeszcze)... odeslalem mobo i 2 miesiace czekalem na nowa... stracilem mase czasu, nerwow, a sama plyta stracila na wartosci... dlatego - nigdy wiecej allegro! teraz mam nuwelasa, ganz neue i jestem bardzo zadowolony... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 A do Ubera AA nie użyjesz z tego prostego powodu, że updater łączy się z ftp Asusa :D Używam do flashowania bios tego narzedzia od asus'a i jakos to tej pory nie miałem problemów. Zarówno uber bios jak i bios orginalny od asus'a wgrywaja sie bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ale domyślnie jest strona Asusa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ale nie ma problemu, że flashnąć wskazany plik - nikt nie każe Ci AA ściągać tego z netu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 True :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 A niech to $%#%!!!! Nadal mam errory ,wiec wkurzony zapuscilem google i zaczalem szukac. Co sie okazalo. Nie jestem sam z tym problemem. Niedosc ,ze bardzo duzo ludzi to ma ,to jeszcze jedni to maja na kontrolerach SCSI w raidzie ,inni na zwyklych kontrolerach IDE ,a jeszcze inni to tacy jak ja. Nie jest to wina dysku (podobno), zreszta u mnie na ATA chodzi bezproblemu. Co jest dziwne ,ze czasami ,ale zadko mam ten sam error na cdromie!!! Z tego co wyszukalem to nie ma na to jeszcze recepty .Znalazlem ta stronke http://www.jsiinc.com/SUBL/tip5500/rh5568.htm i jest tam opisane dlaczego moze sie to dziac. Sprawdzcie u siebie moze tez to macie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ale nie ma problemu, że flashnąć wskazany plik - nikt nie każe Ci AA ściągać tego z netu ;) No właśnie o to mi chodziło ;-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 Ale nie ma problemu, że flashnąć wskazany plik - nikt nie każe Ci AA ściągać tego z netu ;)No i zrobiłem jak niektórzy radzili tj. wgrałem Ubera Asus update'm. No i cóż wyniki się pogorszyły zamiast polepszyć więc wróciłem do referencyjnego C 1007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...