AndyN Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Na 99.9% te z cl 2.5 będzie chulał na cl2. Potem różnica między oficjalnym cl2 będzie tyczyła się maks. FSB jakie wyciągniesz. Nie sądzę by była ona większa niż 5-10 MHz na korzyść GeILa z cl2 standardowym. A różnica w cenie 2 kostek to ponad 130 zeta. Ja zamierzam się na OCZ 3700 Premier ( z TwinMosów już się wyleczyłem :wink:, i postanowiłem polecieć na wypas z tymi OCZ ), ale brakuje mi jeszcze stówy, toteż dopiero po połowie miesiąca kupię. Ale bardzo poważnie myślałem wczećniej nad tymi GeILami 3200. Bardzo solidne, niezależnie czy te cl2.5 czy cl2. Jakbyś nie wybrał będziesz zadowolony. A, 3200 cl2 są sprzedawane po dwie do Duala, czyli są selekcjonowane. Bardzo dziękuję za odpowiedź Czyli niedługo zmienię podpis z: 2x256 DDR-333 CL2.5 Seitec na 2x256 DDR-400 CL2.5 GEIL :D :D I może na stałe wpiszę 11x200 (albo 11,5x200) :lol: Zostaje chłodzenie grafiki i NB - tylko trochę brak keszu ... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Aby działał Dual Channel pamięci muszą być osadzone w bankach 1-3,2-3 lub 1-2-3.Zawsze musi być obsadzony bank 3. Do 400 zeta za kostkę 256 to zdecydowanie OCZ PC 3200 Premier Series. A ja chyba mam obsadzone 1-2 jesli się nie mylę, w kazdym razie to są te dwa obok siebie. Zrobie test AIDA, zobaczę o ile zmienią si,ę wyniki?? U mnie na pamięciach z podpisu (Seitec) pod SiSoftSandra zależnie od benchmarka (tam dwa parametry podaje) mam różnice ok. 2% albo ok. 6% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Hanu wlasnie sie dowiedzialem od jednego z uzytkownikow z forum z nforcershq ,ze jest to wina Windy. Ogolnie system mi chodzi i to szybko. Jade jeszcze na starym systemie ,na ktorym dysk byl poczatkowo podpiety pod zwykly kontroler IDE. Jest to podobno wina windowsa ,ze probuje cos robic czy tam korzystac z partycji bootowalnej i zamiast c szuka tego na D. Ten gosc mial identyczny problem i reinstalacja systemu pomogla. BTW takie pytanko. Za ile moglby sprzedac ta mobo ,jezeli by sie okazalo ,ze z nia wszystko jest w porzadku?? Bo jak juz pisalem ,bawilem sie troche rev2.0 i mi sie spodobala. Zadnych problemow ze sterami do Audio 2.45 i wogole. Moze idealpc by mi ja opchnal i za doplata (nie wiem ok 100 moze wiecej) dalby mi nowa?? Musze pokombinowac ,bo akurat mialbym fundusze na taka podmiane :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Za ile moglby sprzedac ta mobo ,jezeli by sie okazalo ,ze z nia wszystko jest w porzadku [...] Moze idealpc by mi ja opchnal i za doplata (nie wiem ok 100 moze wiecej) dalby mi nowa?? Jak znajdziesz łosia, to i za cenę sklepową wciśniesz ;) Ale logicznie licząc: Nowa rev. 2 kosztuje, bardzo ostrożnie licząc, 550PLN (ale jak ktoś poszuka, to i za 500 może znajdzie). Do tego dostajesz fakturę - odliczasz od podatku i realnie wychodzi poniżej 450. Za to, że używana, stara wersja i gwarancja niepełna też trzeba coś opuścić. IMO rozsądna cena to okolice 350PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Kurna 350 zl to troszke malo. I za taka cene to nie oplaca sprzedawac. A losia zadnego nie znajde ,bo jakos naciagac ludzi nie lubie ,bo sie potem zle czuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Czyżbym został jedyny z rev 1.0x ? :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Sh3d0W luzik pewno i tak z tego nic nie wyjdzie :P Sie tylko zastanawiam kiedy pojda pamieci w dol i dlaczego te Twinmos Twister sa takie drogie!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 No dobra mam problem. Testowalem na czystym systemie zainstalowanym na drugiej partycji i mam to samo. O dziwo wyniki w 3dmarku mam wyzsze o 300 na swiezym systemie. Juz nie wiem co poczac. Testowalem przejsciowke SATA >>ATA i wszystko bylo ok. Jedynie dysk moze szwankowac ,ale raczej to nie to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Aby działał Dual Channel pamięci muszą być osadzone w bankach 1-3,2-3 lub 1-2-3.Zawsze musi być obsadzony bank 3. Do 400 zeta za kostkę 256 to zdecydowanie OCZ PC 3200 Premier Series. A ja chyba mam obsadzone 1-2 jesli się nie mylę, w kazdym razie to są te dwa obok siebie. Zrobie test AIDA, zobaczę o ile zmienią si,ę wyniki?? U mnie na pamięciach z podpisu (Seitec) pod SiSoftSandra zależnie od benchmarka (tam dwa parametry podaje) mam różnice ok. 2% albo ok. 6% u mnie róznice na Aidzie 32 wyszly od 7-10 % i ok. 400 pkt więcej, na 3D marku 2001 SE. Niewiele to ale cieszy skoro wystarczyło przełożyć jedną kość pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 No dobra mam problem. Testowalem na czystym systemie zainstalowanym na drugiej partycji i mam to samo. O dziwo wyniki w 3dmarku mam wyzsze o 300 na swiezym systemie. Juz nie wiem co poczac. Testowalem przejsciowke SATA >>ATA i wszystko bylo ok. Jedynie dysk moze szwankowac ,ale raczej to nie to.Czemu o dziwo?? Zawsze czysty system jest szybszy bo nieobciążony róznym śmieciem , który go zwalnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 No dobra mam problem. Testowalem na czystym systemie zainstalowanym na drugiej partycji i mam to samo. O dziwo wyniki w 3dmarku mam wyzsze o 300 na swiezym systemie. Juz nie wiem co poczac. Testowalem przejsciowke SATA >>ATA i wszystko bylo ok. Jedynie dysk moze szwankowac ,ale raczej to nie to.Czemu o dziwo?? Zawsze czysty system jest szybszy bo nieobciążony róznym śmieciem , który go zwalnia. Hehe znalazlem przyczyne. Modem na USB Sagema od Neo+ obciaza mi przepustowosc pamieci. Mam najnowsze stery. Jade teraz na FSB200 622 2.5 i normalnie mam w Sandrze 3047/2798(single mode) ,a jak wlacze modem w menadzerze to mam 2990/2747 i 200pkt mniej. Patrzylem w testach to jest jakies 2-3 fps mniej w testach gdzie mam powyzej 100FPS. Na moim Hercu jak w podpisie uzyskalem na procku 2GHz(fsb200) 14.5k w 3dm2k1 co jest chyba niezlym osiagnieciem. Niedlugo nowy proc ,wiec sie pobawie :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Dobrze Karas, że rozwiązałeś swój problem. A co do ceny to rzeczywiście nie liczyłbym na więcej niż 380-400 zeta. Ale spróbuj w Ideale, tylko powiedz,że w sumie to ta sama płyta i prawie nowa. I tak nie sprawdzą, a problem z revisionami znają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Moze dzisiaj do nich podjade to sie zobaczy. Popytam ,moze mi cos zalatwia. Aha Hanu potrzebuje jakiegos dobrego procka do o/c do 2000+. Mialbys moze jakies namiary ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 hmm od dzis jestem posiadaczem tej plytki :) jutro zobacze co to cudenko potrwfi i czy wartalo 530 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Na 99.9% te z cl 2.5 będzie chulał na cl2. Potem różnica między oficjalnym cl2 będzie tyczyła się maks. FSB jakie wyciągniesz. Nie sądzę by była ona większa niż 5-10 MHz na korzyść GeILa z cl2 standardowym. A różnica w cenie 2 kostek to ponad 130 zeta. Ja zamierzam się na OCZ 3700 Premier ( z TwinMosów już się wyleczyłem :wink:, i postanowiłem polecieć na wypas z tymi OCZ ), ale brakuje mi jeszcze stówy, toteż dopiero po połowie miesiąca kupię. Ale bardzo poważnie myślałem wczećniej nad tymi GeILami 3200. Bardzo solidne, niezależnie czy te cl2.5 czy cl2. Jakbyś nie wybrał będziesz zadowolony. A, 3200 cl2 są sprzedawane po dwie do Duala, czyli są selekcjonowane. Bardzo dziękuję za odpowiedź Czyli niedługo zmienię podpis z: 2x256 DDR-333 CL2.5 Seitec na 2x256 DDR-400 CL2.5 GEIL :D :D I może na stałe wpiszę 11x200 (albo 11,5x200) :lol: Zostaje chłodzenie grafiki i NB - tylko trochę brak keszu ... :cry: Kupiłem dwie CL 2,5 :D Czekam jak dostanę je w swoje łapki i w weekend włożę do płyty. Ciekawe jak będą śmigały na naszym Asusiku :?: Przy 11x200MHz (oby procek stabilnie działał) jak pamięci ustawić :?: X-X-X-X :?: Jak :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 hmm od dzis jestem posiadaczem tej plytki :) jutro zobacze co to cudenko potrwfi i czy wartalo 530 zeta Witamy w naszym gronie :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thingrim Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 hmm bez watpienia wartalo ale z racji ze sie nei znam za bardzo na o/c to podkrecalem pomalutku i narazie mam 1.85 150 i 12.5 i jak daje wiecej to mi proc nie wstaje ale to wina proca bo jest stary jak swiat jakas agoga czy cos ale co do plyty to nie mam zastrzezen super sprawa szczeguleni jaka sie przesiadlo z ecs :) ciekawi mnei tylko czy 1,85 to max co mozna na procka dac ?? i jeszcze nei doszlem jak podkrecic ram ale powoli powoli moze sie uda hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 hmm bez watpienia wartalo ale z racji ze sie nei znam za bardzo na o/c to podkrecalem pomalutku i narazie mam 1.85 150 i 12.5 i jak daje wiecej to mi proc nie wstaje ale to wina proca bo jest stary jak swiat jakas agoga czy cos ale co do plyty to nie mam zastrzezen super sprawa szczeguleni jaka sie przesiadlo z ecs :) ciekawi mnei tylko czy 1,85 to max co mozna na procka dac ?? i jeszcze nei doszlem jak podkrecic ram ale powoli powoli moze sie uda hehe Tak niestety to jest max. co fabryka dała na dzień dzisjejszy, oby coś z tym zrobili bo śmiesznie to wygląda przy max FSB 300MHz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkylemon Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ja tez mam asuska... wlasnie niedawno dostalem i dolaczam do grona szczesliwych posiadaczy... poniewaz w kwestii podkrecania jestem newbie (pomijajac to co wyczytalem na forum), chcialbym dowiedziec sie paru rzeczy... 1. przy 1,5v proc wstaje mi jako 11x166mhz, powyzej tego nastepuje zgon i trzeba resetowac biosa (wyciagniecie baterii dopiero pomaga). czy to juz jest symptom do tego, aby zwiekszac napiecie rdzenia? jezeli tak, o ile go zwiekszyc i jakie jest bezpieczne ustawienie, aby nie poszedl od razu z dymem... 2. jak ustawiac timingi pamieci, aktualnie chodza BY SPD? wiem, ze ustawienia zaleza od indywidualnych wlasciwosci proca, ale czy mozecie ogolnie jako wyjadacze i koledzy po fachu zasugerowac mi jakies dobre i bezpieczne ustawienia procka i pamieci na probe do eksperymentow. chlodzenie tak jak w podpisie, plyta nie modowana, brak chlodzenia na mostku poludniowym. aktualnie temperatura idle wynosi 37C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 ja tez mam asuska... wlasnie niedawno dostalem i dolaczam do grona szczesliwych posiadaczy... poniewaz w kwestii podkrecania jestem newbie (pomijajac to co wyczytalem na forum), chcialbym dowiedziec sie paru rzeczy... 1. przy 1,5v proc wstaje mi jako 11x166mhz, powyzej tego nastepuje zgon i trzeba resetowac biosa (wyciagniecie baterii dopiero pomaga). czy to juz jest symptom do tego, aby zwiekszac napiecie rdzenia? jezeli tak, o ile go zwiekszyc i jakie jest bezpieczne ustawienie, aby nie poszedl od razu z dymem... 2. jak ustawiac timingi pamieci, aktualnie chodza BY SPD? wiem, ze ustawienia zaleza od indywidualnych wlasciwosci proca, ale czy mozecie ogolnie jako wyjadacze i koledzy po fachu zasugerowac mi jakies dobre i bezpieczne ustawienia procka i pamieci na probe do eksperymentow. chlodzenie tak jak w podpisie, plyta nie modowana, brak chlodzenia na mostku poludniowym. aktualnie temperatura idle wynosi 37C. Co do proca to w Biosie na pewno można zwiększyć napięcie proca. Zwykle o 0,2 V jest zawsze i rzeczywiście w Twoim przypadku, może to pomóc (ale nie musi) Bios lepiej resetować to zworką co jest na lewo od baterii, na schemacie co go dostałeś w postaci naklejki na obudowę masz pokazane w ktorej pozycji jest normal a w której reset. Ustawienia dotyczące timingów, możesz zamaist zaczniesz kombinować ustawic w Biosie na agrresive i zobaczyć jak zmieniły się wartości, konkretnych ustawień liczbowych nikt ci nie poda bo to zależy od parametrów pamięci jakie posiadasz. To tyle ode mnie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo von Zaraz Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 AndyN pytałeś o mojego RAIDa... Dwa dyski po 80GB WesternDigital 7200rpm 8MB cache -PARALEL na adapterach ASUSa :( (Najmniejsze dyski na SA kosztowały 150% ceny tych) :( Transfer z paluszkiem w t... ponad 60MB/s. Otymalizacja partycji 30GB to spacerek! Polecam wszystkim wymagającym wydajności dyskowej. Przeprowadziłem właśnie pomiary teperatury termometrem elektronicznym (z miernika elektronicznego). Temperatura NB ok 36, SB ok 46, różnica pomiędzy wskazaniem jakie podaje Aida w czujnikach jako "dioda CPU" a powierzchnią radiatora wynosi od 7 do 10stopni :| Pytanie - na jakim poziomie temperatura wewnętrzna (Dioda CPU) procesora powinna być zachowana??? Czy zamocowanie/przyklejenie klejem termoprzewodzącym radioatora do SB może pozbawić mnie gwarancji??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 FUNKYLEMON, co do proca to rzeczywiście musisz już podnieść napięcie. Na początek o 0.025 V ( do 1.525) i potem podnieś mnożnik. Jak Winda wstanie odpal Prime 95 i potestuj z godzinę . Jak nie wywali to masz w MIARĘ stabilny komp. Jeśli to nic nie da to kolejne 0,025 V. Jak na mój gust to granica w jakotakiego bezpieczeństwa dla proca przy ciągłej pracy na danym ustawieniu to 1,75V przy procu zasilanym 1,5. Powyżej to na dłuższą metę może okazać się dla niego zgubne przy twoim chłodzeniu. Jeśli chodzi o pamiątki to twoje TwinMosy POWINNY chodzić stabilnie na timingach 2-2-2-6. Ale spróbuj najpierw 2-3-3-6 na 166. Jak program MemTestx86 nie wykaże błędów pamięci podbij wartości na agresywniejsze. Ostatecznym posunięciem powino być sprawdzenie czy twój konfig znosi FSB 200 i wyższe. Pamiętaj,że celowe jest tylko synchro i nie ma sensu puszczać kombinacji w typie 166/200 lub 200/166. Proponuję ustawić proca 10x200 na 1,65 V i pamiątki na 100% przy timingach 2,5-3-3-7. Jak będzie stabilne to podbijamy timingi. Może się jednak okazać ,że proc potrzebuje jeszcze wyższego Vcore dla FSB 200 ( jak widzę z twojego opisu to chyba będzie to konieczne , bo twój egzemplarz ma kłopoty już na 11x166). No ale to już w Twoich rękach.... Pozdro i witam wśród szczęśliwych posiadaczy Asusa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Najpierw może niech samo napięcie podniesie aby procek pracował stabilnie a dopiero potem dalej jedzie z mnożnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 FUNKYLEMON, co do proca to rzeczywiście musisz już podnieść napięcie. Na początek o 0.025 V ( do 1.525) i potem podnieś mnożnik. Jak Winda wstanie odpal Prime 95 i potestuj z godzinę . Jak nie wywali to masz w MIARĘ stabilny komp. Jeśli to nic nie da to kolejne 0,025 V. Jak na mój gust to granica w jakotakiego bezpieczeństwa dla proca przy ciągłej pracy na danym ustawieniu to 1,75V przy procu zasilanym 1,5. Powyżej to na dłuższą metę może okazać się dla niego zgubne przy twoim chłodzeniu. Jeśli chodzi o pamiątki to twoje TwinMosy POWINNY chodzić stabilnie na timingach 2-2-2-6. Ale spróbuj najpierw 2-3-3-6 na 166. Jak program MemTestx86 nie wykaże błędów pamięci podbij wartości na agresywniejsze. Ostatecznym posunięciem powino być sprawdzenie czy twój konfig znosi FSB 200 i wyższe. Pamiętaj,że celowe jest tylko synchro i nie ma sensu puszczać kombinacji w typie 166/200 lub 200/166. Proponuję ustawić proca 10x200 na 1,65 V i pamiątki na 100% przy timingach 2,5-3-3-7. Jak będzie stabilne to podbijamy timingi. Może się jednak okazać ,że proc potrzebuje jeszcze wyższego Vcore dla FSB 200 ( jak widzę z twojego opisu to chyba będzie to konieczne , bo twój egzemplarz ma kłopoty już na 11x166). No ale to już w Twoich rękach.... Pozdro i witam wśród szczęśliwych posiadaczy Asusa. Czy do testu Prime 95, mozna działac w tym samym czasie na kompie, czy też powinien sobie test chodzić samodzielnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 He, pewnie , że można działać, tylko z jakim komfortem :D :D :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Rzeczywiście lepiej w takiej kolejności jak zapodał Sh4dow :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 He, pewnie , że można działać, tylko z jakim komfortem :D :D :D :wink:Ja nie zauwazyłem specjalnej różnicy. tylko tyle, że temparatura na procu poszła 10 C w góre. :D . Reszta chodzi OK, nie zwiesza się nie blokuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Ponawiam pytanie: Kupiłem dwa Geile 256MB CL 2,5 :D Czekam jak dostanę je w swoje łapki i w weekend włożę do płyty. Ciekawe jak będą śmigały na naszym Asusiku :?: Przy 11x200MHz (oby procek stabilnie działał) jak pamięci ustawić :?: X-X-X-X :?: Jak :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 Hanu czy nie miałeś problemów z montażem tego Zalmana 7000A-Cu na procu ???? Chciałem sobie go sprawić ale jest ogromny i myślałem że nie da rady go zamontować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 9 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2003 mam takie pytanie.. dlaczego mój asus nie gada? w biosie jest ustawienie na enabled i dalej nie gada.. wydaje wszystkie dzwięki (pip!).. ale nie gada!! co jest nie tak? mam biosa 1005 rev2.0..wersja delux.. niby sie wszystko zgadza...a nie gada.. drugie pytanko..czy warto sie przesiasc na bios 1006? na koniec moglibyscie podac swoje temperatury?.. oto moje AXDA1700DLT3C 0321 190x11 nap. 1,5v asus pokazuje 1,54?? proc: diode 39-42(wentyl na medium) i taka blaszka TT+pasta ocz2 socket 32-36 Case 18-20 (pasta ocz2) kompouter jest w fazie testów.. prosze podajcie mi swoje tempoeraturki...najlepiej z biosy 1005 bo to tez chyba ma znaczenie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...