x77x Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Postanowiłem zmienić dostawcę internetu na UPC wcześniej było to TP ale zostawię to bez komentarza. Zamówiłem internet 50mb/s wczoraj przyszedł koleś, popatrzał jak kable pociągnąć bo zamówiłem również telefon ale mniejsza z tym. Przy jego wizycie nie było mnie w domu byli moi rodzice którzy nie mają zielonego pojęcia o internecie i jego prędkości i on im wmówił że lepszy będzie jak wezmą router niż normalnie kablami i tu moje pytanie czy lepszy router czy kabel ETH moim zdanie i z tego co wyczytałem to router często nie wykorzystuje max prędkości przy ściąganiu plików a po za tym mam komputer stacjonarny i nie mam zamiaru mieć laptopa więc po co mi router chce wykorzystywać max prędkość internetu wiec powiedzcie czy to ma różnice router czy kabel ETH ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Internet W Upc - Kilka Pytań - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2011 Router z 802.11g (54Mb) może nie być zdolny do zaoferowania pełnej prędkości bezprzewodowo. Mam 20Mb i w pewnych miejscach w domu transfer wynosi 700-800kB/s, natomiast kopiując dane z komputera podłączonego kablem do routera na laptopa (wifi) osiągałem jakieś 2.6MB/s. Sensowne rozwiązanie? Router w standardzie 802.11n (300MB/s) + Gigabit Ethernet. Dla urządzeń, w których chcesz zawsze wykorzystywać pełną prędkość połączenie kabelkiem, a wifi dla bezprzewodowych. Być może będą osiągać pełną prędkość pod warunkiem korzystania z 802.11n. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...