Tranquility Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2011 Witam Otóż zakupiłem niedawno TL-WA500G aby zwiększyć sygnał sieci na pierwszym piętrze ( ponieważ tam przeważnie jest jedna kreska czasami może 2 sygnału ) w trybie repeater i niestety ździwiłem się że ten tryb nie obsługuje WPA2 a tylko WEP :/ a sieć musi być w WPA2. ( jakby wiedział to może inny AP bym kupił czy coś ale teraz już za późno...) I teraz moje pytanko do speców czy mogę coś z tym AP jeszcze zrobić aby zwiększył mi jakość sygnału na górze ? Wiem że jest tryb Client na którym internet wtedy śmiga elegancko ale to tylko po kablu :/ a tam musi być WiFi... Może jakiś inny tryb czy coś ? Mój internet to neostrada z tpsy a router to Linksys WAG200G - wszystko chodzi z DHCP i też bym bardzo chciał aby tak pozostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2011 (edytowane) Z tym bedzie słąbo i nic nie wskórasz jesli w trybie uniwersal rep. masz WEP-a. Pozostaja 2 opcje : 1 Kabel up do góry i tam Tryb AP z wyłaczonym DHCP. 2 Ap w trybie klient z wyłączonym DHCP + zwykły router.... Lub opcja 3 : Router na dole na WEP + kontrola mac + wyłączenienie SSID ( Linux BT4 gubi sie jak nie widzi SSID i pokazuje bzdury a nie sieć ) To samo na górze ...+ moc na minimum w oby 2 urzadzeniach ( by tylko link był stabilny ) Jesli jednak ci to nie odpowiada to Pantena panelowa na dole skierowana ku górze i tyle ( zadne patyki 12 DBI to jest szajs i kupa mułu ) Edytowane 3 Marca 2011 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...