Skocz do zawartości
Tranquility

TP-LINK TL-WA500G problem z trybem repeater i WPA2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Otóż zakupiłem niedawno TL-WA500G aby zwiększyć sygnał sieci na pierwszym piętrze ( ponieważ tam przeważnie jest jedna kreska czasami może 2 sygnału ) w trybie repeater i niestety ździwiłem się że ten tryb nie obsługuje WPA2 a tylko WEP :/ a sieć musi być w WPA2. ( jakby wiedział to może inny AP bym kupił czy coś ale teraz już za późno...)

I teraz moje pytanko do speców czy mogę coś z tym AP jeszcze zrobić aby zwiększył mi jakość sygnału na górze ? Wiem że jest tryb Client na którym internet wtedy śmiga elegancko ale to tylko po kablu :/ a tam musi być WiFi... Może jakiś inny tryb czy coś ?

Mój internet to neostrada z tpsy a router to Linksys WAG200G - wszystko chodzi z DHCP i też bym bardzo chciał aby tak pozostało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym bedzie słąbo i nic nie wskórasz jesli w trybie uniwersal rep. masz WEP-a.

Pozostaja 2 opcje :

1 Kabel up do góry i tam Tryb AP z wyłaczonym DHCP.

2 Ap w trybie klient z wyłączonym DHCP + zwykły router....

Lub opcja 3 :

Router na dole na WEP + kontrola mac + wyłączenienie SSID ( Linux BT4 gubi sie jak nie widzi SSID i pokazuje bzdury a nie sieć ) To samo na górze ...+ moc na minimum w oby 2 urzadzeniach ( by tylko link był stabilny )

Jesli jednak ci to nie odpowiada to Pantena panelowa na dole skierowana ku górze i tyle ( zadne patyki 12 DBI to jest szajs i kupa mułu )

Edytowane przez Kwazor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi