Skocz do zawartości
morthifer

poszukuje chlodzenia na cpu

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam zamiar zbudować własna obudowę żeby mój blaszak stal się chociaż troszkę bardziej mobilny, aktualnie mam w budzie sporo miejsca, ale to się niedługo zmieni, dlatego tez poszukuje wydajnego chłodzenia na socket 775 e6750@3.4/3.6 które będzie dodatkowo mało odstawać od mobo,ale może być/musi rozłożyste na boki, dodatkowym atutem będzie możliwość zamieszczenia wentylatora na topie (zawsze jest taka możliwość, ale jeżeli blaszki od radiatora są prostopadle do wentylatora to nic z tego nie będzie)

kolejna sprawa, czy istnieje 'łamacz, kątownik, taśma' do pcie ,która odwróci ścieżki tak żeby pierwsza była ostatnia i vice versa, żebym miał możliwość zamontowania grafiki do góry nogami, aktualnie chłodzenie do niej znajduje się od dołu, tak że gdybym chciał ją położyć to chłodzenie stykało by się z płytą

jeżeli nie, to czy takie położenie nie spowoduje przegrzewania się karty (4850top glaciator) oczywiście mogę tez założyć inne chłodzenie(chyba najlepiej taki box który wymusi obieg powietrza), ale czy to coś pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj sobie testów AXP-140, samuel 17, shuriken, C12P. Odwiedź też strony najpopularniejszych producentów coolerów a pewnie coś znajdziesz dla siebie. Co do taśmy to widocznie istnieje, tylko nie wiem gdzie to kupić. Pewien obieg powietrza musi być.

Fota nie moja, znaleziona na innym forum.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi