Gość glasser Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Okazyjnie za kilka zł udało mi się kupić pad od Xboxa (nie 360!). Zdjęcie poniżej: Jako, że nie mam konsoli, pomyślałem nad zaaplikowaniem do PC, znalazłem stronkę z opisem jak przerobić wtyczkę. Problem w tym, że system nie rozpoznaje urządzenia: Wiem, że z tym padem pod Win7 są problemy, a nie mam gdzie sprawdzić na XP. W tej chwili nie wiem czy to problem z padem czy systemem. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) Pada przerabiałeś na USB czy na RS-232 (COMa)?? Z tego co widzę po komunikacie, to pad jest widoczny przez system ale nie może zainstalować do niego odpowiednich sterowników, czyli teoretycznie wszystko zlutowałeś poprawnie. Najlepiej podaj stronę według której wykonywałeś tą przeróbkę, oraz o ile jest to możliwe zrób zdjęcie tak żeby było widać kolory przewodów które lutowałeś. Możesz sprawdzić czy czasem nie podpoiłeś na odwrót przewodów sygnałowych. Edytowane 13 Marca 2011 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość glasser Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Pad oczywiście przerobiłem na USB. Adresu strony nie pamiętam. Zrobiłem dokładnie wg strony, nawet kolory kabli się zgadzały. Chyba, że wtyczce/padzie były zamienione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...