pudlox Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Witam Zakupiłem router TP-LINK TL-MR3420 i niestety nie wykrywa mojego modemu Huawei E156G podpiętego do zewnetrznej anteny. Czy może to być wina przetartego przedłużacza usb (ale jak podłącze modem przez niego bezpośrednio do PC to wszystko śmiga) proszę o pomoc bo teraz internet mam tylko na jednym komputerze (a muszę mieć na 4) załączam zdjęcie screenu z panelu administratora routera: DropMocks z gory dziekuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 1. Moze to byc wina przedluzacza... a raczej za malego pradu na przedluzaczu. Router moze miec troszke slabsze gniazdo USB. Byc moze nie ma tam pelnego 0,5A a przedluzacz jeszcze zmiejsza ta wartosc. 2. Sprawdz inny firmware. Ja kiedys nabawilem sie z modemem nokii (w prawdzie na innym routerku) ale po kilku firmwerach zaskoczyl i wszystko pieknie smiga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Witam Zakupiłem router TP-LINK TL-MR3420 i niestety nie wykrywa mojego modemu Huawei E156G podpiętego do zewnetrznej anteny. Czy może to być wina przetartego przedłużacza usb (ale jak podłącze modem przez niego bezpośrednio do PC to wszystko śmiga) proszę o pomoc bo teraz internet mam tylko na jednym komputerze (a muszę mieć na 4) załączam zdjęcie screenu z panelu administratora routera: DropMocks z gory dziekuję Jak podłączyć modem, bez tego przetartego przedłużacza do routera, to wykrywa go poprawnie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...