Skocz do zawartości
pudlox

Router 3G nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem router TP-LINK TL-MR3420 i niestety nie wykrywa mojego modemu Huawei E156G podpiętego do zewnetrznej anteny. Czy może to być wina przetartego przedłużacza usb (ale jak podłącze modem przez niego bezpośrednio do PC to wszystko śmiga) proszę o pomoc bo teraz internet mam tylko na jednym komputerze (a muszę mieć na 4) załączam zdjęcie screenu z panelu administratora routera: DropMocks z gory dziekuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Moze to byc wina przedluzacza... a raczej za malego pradu na przedluzaczu.

Router moze miec troszke slabsze gniazdo USB. Byc moze nie ma tam pelnego 0,5A a przedluzacz jeszcze zmiejsza ta wartosc.

2. Sprawdz inny firmware. Ja kiedys nabawilem sie z modemem nokii (w prawdzie na innym routerku) ale po kilku firmwerach zaskoczyl i wszystko pieknie smiga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zakupiłem router TP-LINK TL-MR3420 i niestety nie wykrywa mojego modemu Huawei E156G podpiętego do zewnetrznej anteny. Czy może to być wina przetartego przedłużacza usb (ale jak podłącze modem przez niego bezpośrednio do PC to wszystko śmiga) proszę o pomoc bo teraz internet mam tylko na jednym komputerze (a muszę mieć na 4) załączam zdjęcie screenu z panelu administratora routera: DropMocks z gory dziekuję

Jak podłączyć modem, bez tego przetartego przedłużacza do routera, to wykrywa go poprawnie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi